Mersin'de "Sporun Mutfağındakiler" Paneli

Mersin'de "Sporun Mutfağındakiler" Paneli
- Mersin Büyükşehir Belediyesince düzenlenen etkinlikte, milli paralimpik yüzücü Sümeyye Boyacı, milli okçu Aybüke Aktuna, milli tekvandocu Sezen Şevik ile Türk voleybolunun unutulmaz isimlerinden eski milli sporcu Neslihan Demir Güler öğrencilerle buluşt

MERSİN (AA) - Mersin Büyükşehir Belediyesince düzenlenen "Sporun Mutfağındakiler" panelinde çeşitli branşlardan ünlü sporcular, öğrencilerle bir araya geldi.

Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen panele, milli paralimpik yüzücü Sümeyye Boyacı, milli okçu Aybüke Aktuna, milli tekvandocu Sezen Şevik ile Türk voleybolunun unutulmaz isimlerinden eski milli sporcu Neslihan Demir Güler katıldı.

İlkokul ve lise öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, İrlanda Cumhuriyeti'nin başkenti Dublin'de düzenlenen 2018 Avrupa Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda kadınlar 50 metre sırtüstünde altın madalya sahibi olan 15 yaşındaki Sümeyye, yüzme sporuna nasıl başladığını anlattı.

Sümeyye Boyacı, ilk başta sudan çok korktuğunu belirterek "Eğitmenim yaptığı şakalarla, eğlencelerle bir şekilde yüzmeyi öğretti. Sonrasında bir takıma girdim. Buradaki hocamla iyi iletişim kurdum. Sonrasında da katıldığım Türkiye şampiyonalarından birincilik aldıkça milli takıma çağrıldım." dedi.

Sümeyye, inanıp çok çalışarak Avrupa şampiyonluğuna uzandığını ifade etti.

Sezen Şevik de tekvandoya 9 yaşında başladığını belirterek, "İlk başlarda babam tekvandoya gitmeme izin vermiyordu. Başarı gösterince bu sefer kendi elleriyle götürmeye başladı. Her gün çalışıyordum, antrenmanlarımı takip ediyordum. Azim ve istikrarla başarıya ulaştım. Eğitimime de devam ettim. Mersin Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümünden bu yıl mezun oldum." diye konuştu.

Polonya'nın Legnica kentinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda 3 altın, birer gümüş ve bronz madalya alan ay-yıldızlı ekibin sporcularından Aybüke Aktuna da 2005 yılında okçuluğa başladığını ifade ederek, 3 yıl sonra milli takıma girdiğini vurguladı.

Aybüke, 15 günlük kamp sürecinde antrenmanlar yaptıklarını belirterek, "Antrenmanlar çok yoğun geçiyor ama bu yoğun tempoya rağmen kazandığımız başarılardaki o gurur bize yetiyor." ifadesini kullandı.


- Neslihan Güler Demir: "Şu an halimden memnunum"


Eski milli oyuncu Neslihan Demir Güler de 300 kez milli formayı giydikten sonra tecrübelerini gençlere anlatmanın kendisini heyecanlandırdığını söyledi.

Gönül verdiği spora "tesadüf" sonucunda başladığını aktaran Neslihan Demir Güler, şöyle konuştu:

"Ortaokul 1. sınıftaydım. Ders sırasında sınıfa gelen beden eğitimi öğretmeni ve bir antrenör 'Kız çocukları ayağa kalksın' dedi. Kalktık hepimiz. 'Sen, sen, sen' diye seçerek, antrenmana gelmemizi söylediler. Antrenmanın ne olduğunu sorunca 'Voleybola başlatıyoruz sizi' dediler. Öyle başladım. Tamamen tesadüf eseri oldu."

Konuşmaların ardından yapılan soru-cevap bölümünde de voleybolu neden bıraktığının sorulması üzerine eski milli oyuncu, yaşı ilerleyen sporcuların kronikleşen sakatlıkları tolere etmekte zorlandığını anlattı.

Bir öğrencinin, "Bayanlar Dünya Voleybol Şampiyonası için Japonya'ya giden milli takımın içinde olmak ister miydiniz? Keşke bırakmasaydım diyor musunuz?" soruları üzerine ise Neslihan Demir Güler, "Dürüst olmak gerekirse şu an Japonya'da olmak en son düşüncem olurdu. Hiç Japonya'ya gittin mi? 30 günlük turnuva ve yiyecek hiçbir şey yok. Benim için çok zorlu olabilirdi. Şu an halimden memnunum. Onların en iyi başarıyla döneceğine eminim zaten." şeklinde konuştu.

Konuk sporculara panelden sonra çiçek ve plaket takdim edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.