Mescid-i Aksa'ya kamera yerleştirilmesi

Mescid-i Aksa'ya kamera yerleştirilmesi
Ürdün Vakıflar Bakanı Davud:-"Mescid-i Aksa'nın avlusuna kamera yerleştirilmesi için altyapı çalışmaları gelecek hafta başlayacak"

AMMAN (AA) - Mescid-i Aksa'nın avlusuna kamera yerleştirilmesi için altyapı çalışmalarının gelecek hafta başlayacağı bildirildi.

Ürdün Vakıflar ve Kutsal Emanetler Bakanı Hayil Davud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aksa'nın avlusuna yerleştirilmesi planlanan kameraların montajı için teknik tasarımın tamamlandığını söyledi.

Aksa'ya kamera yerleştirilmesi çalışmasının Ürdünlü şirketler tarafından hayata geçirileceğini, İsrail tarafının bu konuda herhangi bir rolünün olmayacağını belirten Davud, "Aksa'nın avlusuna kamera yerleştirilmesi için altyapı çalışmaları gelecek hafta başlayacak. Bedeli ne olursa olsun projeyi başarıyla tamamlayacağız" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, 24 Ekim'de Ürdün'den ayrılmadan önce yaptığı açıklamada, Ürdün ile İsrail'in, Harem-i Şerif ve Aksa'nın avlusuna kamera yerleştirilerek 24 saat denetlenmesi konusunda anlaştığını, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun da Müslümanların Harem-i Şerif'te namaz kılmalarına ve gayrimüslimlerin ise sadece ziyaret etmesine olanak tanıyacak bir politika izlemeyi kabul ettiğini duyurmuştu.

Mevcut durumda Mescid-i Aksa'da İsrail'e ait gözetleme kamerası bulunmuyor. İsrail, Harem-i Şerif'in avlusundaki hareketliliği ancak gökyüzündeki uçan balonlara yerleştirdiği polis kameralarıyla takip edebiliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.