Mess Grup Toplu İş Sözleşmesi

Mess Grup Toplu İş Sözleşmesi
Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Değirmenci:- "Sürecin uyuşmazlıkla devamı halinde grev de dahil, yasal sınırlar içerisinde her türlü mücadeleden geri durmayacağımızın da bilinmesini isteriz"

ANKARA (AA) - Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile yürütülen grup toplu iş sözleşmesi ile ilgili, "Sürecin uyuşmazlıkla devamı halinde, grev de dahil yasal sınırlar içerisinde her türlü mücadeleden geri durmayacağımızın da bilinmesini isteriz." değerlendirmesinde bulundu.

Değirmenci, yaptığı yazılı açıklamada, MESS grup toplu iş sözleşmesinin otomotiv, beyaz eşya ve demir-çelik gibi metal sanayisinde çalışan onbinlerce işçiyi yakından ilgilendirdiğini belirterek, iki ay boyunca sürdürülen toplu iş sözleşmelerinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle arabuluculuk aşamasına geçildiğini anımsattı.

MESS ile yapılan son toplantıda taleplerinin yok sayıldığını ve üretimin en önemli aşamasında yer alan üyelerinin emeklerinin görmezden gelindiğini ifade eden Değirmenci, şunları kaydetti:

"MESS, sadece işletme sahiplerinin refah ve mutluluğunu gözetmiş, iş barışına katkı sunmaktan öte, bu barışı bozucu teklifleri önümüze getirmiştir. Tüm bu müzakereler sonucunda sendika olarak, MESS'e bağlı iş yerlerimizin olduğu şube yöneticileriyle yol haritamızı belirlemek üzere genel merkezimizde bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantıda MESS'in bu tutumunun biz emekçileri, bir dizi eylemsel kararlar almaya ittiğini müzakere etmiş bulunmaktayız."

- "Eylem sürecini devam ettirme kararlılığında olacağız"

Değirmenci, eylemlerini belirli bir periyotta ve belirli bir süreç içerisinde hayata geçirme azim ve kararlılığında olacaklarını bildirerek, şu ifadeleri kullandı:

"Eylem planımızın ilk safhasını, demokratik ve hukuk kuralları içerisinde iş yerlerinde sesimizi duyurma, kendimizi ifade etme, haksızlığa karşı duracağımız direnci gösterme bağlamında iş yeri temsilcilerimiz ve üyelerimizle istişareler ve alınacak kararlar neticesindeki uygulamalar oluşturacak. Üyelerimizden aldığımız ve üretimden gelen güçle yüksek bir inanç ve enerji içerisinde eylem sürecini sonuna kadar devam ettirme kararlılığında olacağız. İkinci aşamada, sonuç alınamaması halinde, sürdürdüğümüz eylemlerimizin seviyesi, her geçen gün artarak devam edecektir. Bu sürecin uyuşmazlıkla devamı halinde grev de dahil, yasal sınırlar içerisinde her türlü mücadeleden geri durmayacağımızın da bilinmesini isteriz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.