"Metal işçileri, işçi sınıfının lokomotifidir"

"Metal işçileri, işçi sınıfının lokomotifidir"
Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Serdaroğlu: - ''Metal işçileri, yıllardır olduğu gibi bugün de işçi sınıfının lokomotifidir. Biz de bu görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Bundan sonraki süreçte de bu mücadelemizi bütün illerimizde sürdüreceğiz"

TEKİRDAĞ (AA) - Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, metal işçilerinin işçi sınıfının lokomotifi olduğunu belirtti.

Birleşik Metal İş Sendikasının Çorlu Şubesince, düzenlenen basın açıklamasına Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu da katıldı.

Serdaroğlu, burada yaptığı açıklamada, taşeron işçilerin yeni bir yapılanma ile işçi bürolarına mahkum edileceğini iddia etti.

Metal işçilerinin mücadelenin hep odak noktasında olacaklarını dile getiren Serdaroğlu, "Metal işçileri, yıllardır olduğu gibi bugün de işçi sınıfının lokomotifidir. Biz de bu görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Bundan sonraki süreçte de bu mücadelemizi bütün illerimizde sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Serdaroğlu, kıdem tazminatına yönelik uygulamaları da eleştirerek, işçi haklarının gasbedilmesine izin vermeyeceklerini anlattı. Adnan Serdaroğlu, "Biz, kıdem tazminatına sahip çıkarken, işçi arkadaşlarımızın mücadelesini yürütürken bir takım sıkıntılarla da karşılaşıyoruz. Bunlar elbetteki bizim yaşadığımız tecrübelerde daha kararlı olmamıza neden oluyor. Bu saldırılar, bize asla ve asla geri adım attıramayacak" şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.