Metan Gazından Etkilenen Maden İşçisi Hayatını Kaybetti

Metan Gazından Etkilenen Maden İşçisi Hayatını Kaybetti
TTK Karadon Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında bir işçi, kömür degajının ardından metan gazının açığa çıkması sonucu kömür postasının altında kalarak öldü

ZONGULDAK (AA) - Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında metan gazının açığa çıkması nedeniyle bir işçi yaşamını yitirdi.

Alınan bilgiye göre, işçilerden Feyzi Dereli (46), maden ocağının eksi 460 kodunda kömür degajının ardından metan gazının açığa çıkması üzerine kömür postasının altında kaldı.

Mesai arkadaşlarının çalışmaları sonucu bulunduğu yerden çıkarılan Dereli'nin hayatını kaybettiği belirlendi.

Dereli'nin cesedi otopsi için Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna gönderildi.

Feyzi Dereli'nin babasının da TTK'da çalıştığı ve bu kurumdan emekliye ayrıldığı öğrenildi.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Sekreteri Satılmış Uludağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, olaydan büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

Dereli'nin yakınlarına başsağlığı dileyen Uludağ, "Aldığımız bilgilere göre, nezaretçi arkadaşımız en son işçi arkadaşlarımızı aşağıya indiriyor. Arını kontrol ederken bu arada gaz püskürmesiyle beraber posta altında kalıyor. İki nezaretçi arkadaşımızdan biri kendini kurtarıyor, diğer arkadaşımız ise posta altında kalarak yaşamını yitiriyor. Allah bir daha böyle kazalar göstermesin." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.