Meteorolojiden Konya'ya uyarı

Meteorolojiden Konya'ya uyarı
Konya ve çevresi aşırı sıcak havaya ilaveten Kuzey Afrika'dan gelen yeni bir sıcak hava dalgasının etkisi altına giriyor. Meteoroloji'den yapılan açıklamada özellikle pazar ve pazartesi günlerine dikkat çekildi.

Meteorolojii'den yapılan açıklamada bölgenin bugünden itibaren mevcut sıcak havaya ilaveten Kuzey Afrika üzerinden gelecek olan yeni bir sıcak hava dalgasının etkisine gireceği bildirildi.  

Bu hava dalgası ile birlikte halen mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının bölge genelinde 6-10 derece arasında artacağı, uzun yıllar görülmeyen yüksek sıcaklık değerlerine ulaşmasının beklendiği ifade edildi. 

Önümüzdeki pazar ve pazartesi günlerinde tahmin edilen en yüksek hava sıcaklıklarının, Konya'da 38 - 39, Aksaray'da 37 - 40, Karaman ve Niğde'de 36 - 38 derece olacağı tahmin ediliyor. 

Sıcak hava dalgasının önümüzdeki Salı günü bölgede etkisini kaybedeceği ve hava sıcaklıklarının azalarak mevsim normalleri civarına düşmesinin beklendiği belirtildi. 

Aşırı yüksek sıcaklıkların meydana getireceği olumsuzluklara karşı başta yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olanlar olmak üzere tüm vatandaşlardan dikkatli olmaları istendi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.