Meteorolojiden kuvvetli yağış ve çığ uyarısı

Meteorolojiden kuvvetli yağış ve çığ uyarısı
MALATYA (AA) - Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman için kuvvetli kar ve yağmurla çığ tehlikesi uyarısı yapıldı.Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden...

MALATYA (AA) - Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman için kuvvetli kar ve yağmurla çığ tehlikesi uyarısı yapıldı.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl'de yarın öğle saatlerinde başlaması beklenen yağmur ve karla karışık yağmurun akşam saatlerinde etkisini arttırarak kar yağışına dönüşmesi ve yer yer etkili olmasının beklendiği belirtildi.

Açıklamada, Adıyaman'da ise akşam saatlerinde kuvvetli yağmur, Çelikhan ve Sincik ilçelerinde ise yoğun kar yağışının olacağı aktarıldı.

Yüksek kar örtüsüne sahip eğimli arazilerde yeni yağışın ardından çığ tehlikesi meydana gelebileceğine işaret edilen açıklamada, olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.