MEVLANA’DA EHLİYET HOCALIĞI!

MEVLANA’DA EHLİYET HOCALIĞI!
Hakkında görevi kötüye kullanma, devleti zarara uğratma gibi suçlamalarla soruşturma açılan Konya Müzeler Müdürü Yusuf Benli’nin bir arkeoloğa Mevlana Müzesi bahçesinde sürüş eğitimi verdiği ve yaşanan kazanın faturasını bağış paralarından karşıladığı idd

MEVLANA MÜZESİ BAHÇESİ’NDE SÜRÜŞ EĞİTİMİ

Konya Müzeler Müdürü Yusuf Benli hakkındaki yolsuzluk iddialarının ardı arkası kesilmiyor. Hakkında soruşturma açılan Benli hakkında en vahim iddia ise, Mevlana Müzesi bahçesinde, Arkeolog S.G’ye resmi araçla sürüş eğitimi verdiği yönünde. İddiaya göre S.G, direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi üzerine müze bahçesinde bulunan banklara çarparak hem banka hem de resmi araca zarar verdi. Bu zarar ise Mevlana Müzesi bahçesinde bulunan havuzun içerisindeki paralardan ve Mevlana Müzesine halk tarafından yapılan bağış kumbarasından alınarak karşılandı.

TOPLANTILARA KATILMAYIP ÜCRETLERİNİ ALIYOR

Konya Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğünde Müze Müdürlüğü ile ilgili toplantıların neredeyse hiçbirine katılmayıp katılmış gibi toplantı ücretlerini de aldığı iddia edilen Benli’nin yine haksız kazanç elde ederek devleti zarara uğrattığı ifade ediliyor. Müzede görevli 20’ye yakın arkeolog ve sanat tarihçi olmasına rağmen gerek günü birlik gerekse de uzun süreli kurtarma kazılarına beraber gittiği Arkeolog S.G.’nin 3 kardeşini birden işe alarak bu kişilerin devlet kurumunda çalışmalarını sağlayan Benli, kendi oğlunu da aynı şekilde müzede işe almış!

CUMHURBAŞKANINA HAKARET!

Benli hakkında bir diğer iddia ise bir toplantı esnasında aleni bir şekilde Cumhurbaşkanına hakaret etmesi ve nefret söyleminde bulunması yönünde.  Bu söylemler de şahitler tarafından müfettişlere bildirildi.

İlk olarak Topkapı Sarayında Müze Müdürlüğü yaptığı sırada 3. Selim’e ait tahtı kendi lojmanına taşıttığı iddiasıyla gündeme gelen ve daha sonra dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından görevden alınan Yusuf Benli daha sonra Konya Müzeler Müdürü görevine getirilmişti.

Haber: Ebrar Küçükakın

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum