MEVLİD-İ NEBİ'NİN BU SENEKİ TEMASI “PEYGAMBERİMİZ VE GENÇLİK”

MEVLİD-İ NEBİ'NİN BU SENEKİ TEMASI “PEYGAMBERİMİZ VE GENÇLİK”
Konya İl Müftülüğü 17-23 Kasım 2018 tarihleri arasında kutlanacak “Hz. Peygamber ve Gençlik" temalı “Mevlid-i Nebi Haftası" etkinlikleri münasebeti ile Konya İl Müftülüğü Konferans Salonunda basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında konuşan Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, “ Mevlid-i Nebi Haftasında peygamberimizin dünyayı teşriflerini anarken, başta İslam dünyası olmak üzere topyekûn insanlık âleminin duçar olduğu manevi problemlerin çözüme kavuşturulması konusunda efendimizin risaletine başvurma ve onun rehberliğinde ilerleme konusunda ciddi ve kayda değer bir ihmalkârlıkla karşı karşıya olduğumuzu söylemek isterim” dedi.

Gençler İnsanlığı Aydınlatan Birer Kandil Olmuştur

Poçanoğlu gençliğin insana bahşedilen çok önemli bir nimet olduğunu söyleyerek, “ Ömrün nevbaharı olan gençlik iyi değerlendirildiğinde kişiye dünya ve ahiret saadeti kazandırmakta, güzel değerlendirilmediğinde ise bir daha ele geçmeyecek kaybolan yıllara dönüşmektedir. Öte yandan popüler kültürün en önemli hedef kitlesi olan gençler, hayatın pek çok alanında ciddi bir yozlaşma yaşamakta; popüler kültürün etkisiyle içinde yaşadıkları toplumla yabancılaşma, kuşak çatışması ve kimlik bunalımı gibi sorunlarla karşı karşıya kalmaktadırlar. Sevgili Peygamberimiz ’in dünyasında gençlerin her zaman özel bir yeri olmuştur. Efendimiz gençlere yönelik samimiyet, güven, şefkat, merhamet ve zarafet temelli bir iletişim dili geliştirmiş ve onların yetişmeleriyle özel olarak ilgilenmiştir. Gerek Mekke’de gerek Medine’de onun rahle-i tedrisinden geçen gençler, insanlığı aydınlatan birer kandil olmuştur” şeklinde konuştu.

Gençlik Konusunda Bilinç Oluşturmak İstiyoruz                    

Mevlid-i Nebi Haftasının 2018 yılı temasının “Peygamberimiz ve Gençlik” olarak belirlendiğini ifade eden Poçanoğlu etkinliklerle pekiştirilecek hedefleri ise şu şekilde sıraladı: “ Peygamberimizi daha iyi anlamak ve anlatmak. Peygamberimizin gençliğe ve gençlere verdiği değeri ve onlara olan güvenini tüm boyutlarıyla anlatmak.  Gençleri yüce dinimiz İslam’ın mesajlarıyla buluşturmak. Gençlik konusunda fert ve toplum hayatında daha fazla duyarlılık ve bilinç oluşmasına katkı sağlamak. Gençlerin günümüzde yaşadığı sorunlara dikkat çekmek ve çözüm üretmek. Birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularının yaygınlaşmasını sağlamaya yönelik dini duyarlılık ve birlikteliğimizi canlı tutacak çalışmalar yapmak.”

Haber: Ebrar Küçükakın

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum