Midilli Belediyesinden Sığınmacı Konteynerlerine Engel

Midilli Belediyesinden Sığınmacı Konteynerlerine Engel
Midilli Belediyesi, sığınmacılar için getirilen 50 konteynerin gemiden indirilmesine izin vermedi

ATİNA (AA) - Yunanistan'da Midilli Belediyesine ait çöp kamyonları, sığınmacılar için adaya getirilen 50 konteynerin gemiden indirilmesine izin vermedi.

Yunan Atina-Makedonya Haber Ajansına göre, zor şartlar altında kalan yaklaşık 8 binden fazla sığınmacının kış şartlarına uygun konaklaması için gönderilen konteynerlerin indirilmesi, belediyeye ait çöp kamyonlarıyla engellendi.

Çöp kamyonları, limana demirleyen geminin girişine park edilirken, limana polis ve sahil güvenlik ekipleri gönderildi.

Midilli Belediye Başkanı Spiros Galinos, basına yaptığı açıklamada, sığınmacıların bir an önce ana karaya taşınarak adanın boşaltılması çağrısını yineledi.

Sığınmacıların hayatlarının tehlikeye atıldığını ve adanın hapishaneye çevrilerek geleceğinin tehdit edildiğini savunan Galinos, sığınmacı kamplarında yeni yerler oluşturulmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki göçmen mutabakatı kapsamında yaklaşık 15 bin sığınmacı iltica başvurularının incelenmesi tamamlanana kadar Yunan adalarında tutuluyor.

Adalardaki sığınmacı kamplarının kötü şartları, birçok uluslararası sivil toplum kuruluşu tarafından, kış koşullarına hazır olmadığı gerekçesiyle eleştiriliyor. Özellikle Midilli Adası'nda yüzlerce sığınmacı soğuk havaya rağmen yazlık çadırlarda konaklamak zorunda kalıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.