Milano BIT Fuarı kapılarını açtı

Milano BIT Fuarı kapılarını açtı
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman: -“Dünyada turizmle ilgili problemler yaşanırken bir yandan yatırımlar devam ediyor ve Türkiye de turizmde büyümeyi sürdürüyor”

MİLANO (AA) - Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, ''Dünyada turizmle ilgili problemler yaşanırken bir yandan yatırımlar devam ediyor ve Türkiye de turizmde büyümeyi sürdürüyor” dedi.

İtalya’da turizm sektörünün önde gelen fuarlarından Milano Uluslararası Turizm Fuarı (BIT) bugün kapılarını açtı.
Fuarı ziyaret eden Yayman, Milano Başkonsolosu Hami Aksoy, Roma Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müşaviri Esin Zeynep Selvi ile Türkiye’nin tanıtımının yapıldığı 250 metrekarelik standı gezdi.

Yayman, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’nin kültürü, tabiatı ve diğer özellikleriyle adeta bir açık hava müzesi olduğunu belirterek, “Türkiye, dünyada turizmde fenomen ülkelerinden bir tanesi. Dünyada 6. sırada” diye konuştu.

Türkiye’nin yakın zamanda G20 vesilesiyle dünya liderlerini ağırladığını, bu yıl EXPO 2016 Botanik Fuarı’na ev sahipliği yapacağını anımsatan Yayman, “Dünyada turizmle ilgili problemler yaşanırken bir yandan yatırımlar devam ediyor ve Türkiye de turizmde büyümeyi sürdürüyor. Türkiye, turizme daha fazla katkı sunmaya devam ediyor” ifadesini kullandı.
Türkiye’nin İtalya ile sadece Akdeniz’i ya da aynı iklimi paylaşmadığını iki toplumun benzer duyguları taşıdığını ifade ederek, İtalyanların Türkiye’de yabancılık çekmeyeceği mesajını veren Yayman, “Biz, Avrupalı dostlarımızı ve İtalyan dostlarımızı güvenle Türkiye’ye özellikle de Kapodokya’ya, İstanbul’a davet ediyoruz” dedi.
Yayman, Türkiye’nin standında sektör temsilcileriyle de kısa görüşmeler yaptı.

Türkiye'nin her yıl düzenli olarak katıldığı, dünyada turizmin önde gelen ülkeleri, firmaları ve girişimcilerinin ağırlandığı BIT Milano Fuarı, 13 Şubat Cumartesi gününe kadar açık kalacak.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.