"Milletimizi Parçalamaya Çalışan Hainlere Asla İzin Vermeyeceğiz"

"Milletimizi Parçalamaya Çalışan Hainlere Asla İzin Vermeyeceğiz"
TÜ Rektörü Prof. Dr. Tabakoğlu:- "Herkes Türk milletinin cesur, tarih yazan bir millet olduğunu görecek. Kökü dışarıda olan, milletimizi parçalamaya çalışan hainlere asla izin vermeyeceğiz"

EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin "Herkes Türk milletinin cesur, tarih yazan bir millet olduğunu görecek. Kökü dışarıda olan, milletimizi parçalamaya çalışan hainlere asla izin vermeyeceğiz." dedi.

Tabakoğlu, 15 Temmuz Şehitler Yolu'nda gazetecilere açıklamasında, "15 Temmuz" özel gündemli senato toplantısının ardından yürüyüş yaptıklarını söyledi.

15 Temmuz Şehitler Yolu'nu geçen yıl dizayn ettiklerini anlatan Tabakoğlu, şunları kaydetti:

"Burada şehitlerimizi temsil eden ağaçlarımız var. 15 Temmuz şehitlerimizin piri olan Ömer Halisdemir anısına bir çeşme yaptırmıştık. Öğrencilerimiz bu yoldan gelip geçerken bu büyük milletin ne büyük bir sınavdan geçtiğini ve nasıl bedellerin ödendiğini görerek yetişecekler. Herkes Türk milletinin cesur, tarih yazan bir millet olduğunu görecek. Kökü dışarıda olan, milletimizi parçalamaya çalışan hainlere asla izin vermeyeceğiz."

Türk milletinin darbe girişimi gecesi kalkışmayı çıplak elleriyle engellediğini hatırlatan Tabakoğlu, millet olarak bununla gurur duyduklarını söyledi.

Rektör Tabakoğlu, ülkeyi bölüp parçalamaya, kaosa, savaşa yönelik her türlü faaliyetin karşısında olduklarını ifade ederek, "Yeni nesilleri de bu bilinçle yetiştirmeyi istiyoruz. Fikri hür, vicdanı hür, vatanını seven, onun için gerekirse canını verecek nesiller yetiştirmek istiyoruz." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.