MİLLİ EĞİTİM VE HİDROKON EL ELE

MİLLİ EĞİTİM VE HİDROKON EL ELE
İl Milli Eğitim Müdürlüğü( Selçuklu Adil Karaağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi) ile Hidrokon Konya Hidrolik Makine San. ve Tic. Ltd. Şti. arasında 2 yıl süreli mesleki eğitim işbirliği protokolü imzalandı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü( Selçuklu Adil Karaağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi) ile Hidrokon Konya Hidrolik Makine San. ve Tic. Ltd. Şti. arasında; mobil kaldırma ekipmanları sektörünün; üretim, servis ve bakım hizmetlerinde ihtiyaç duyduğu teknik insan gücünü, elektrik- elektronik teknolojisi dallarında, yeni teknolojiye dayalı olarak yetiştirmek amacıyla 2 yıl süreli mesleki eğitim işbirliği protokolü imzalandı.

İŞLETMEMİZDE ÖĞRENCİLER İÇİN EĞİTİM ALANI OLUŞTURACAĞIZ

Hidrokon Konya Hidrolik Makine Yönetim Kurulu Başkanı ve Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü uzun süreden beri mesleki eğitimi ana başlık seçtiklerini belirterek, “ Milli Eğitim Müdürlüğümüzle bu başlık altında birçok çalışma yürütüyoruz. Bugün spesifik bir adım atıyoruz. Adımı da ilk olarak kendi şirketimde başlatıyorum. Bu başlangıcın Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte diğer şirketlerin ve sanayicilerimizin benzer şekilde attıkları adımlarla dalga dalga yayılmasını ve Konya’da yeni bir sürecin başlamasını arz ediyoruz. Mesleki eğitimle ilgili yasalar yeni bazda açılımları beraberinde getirdi. Bunlardan bir tanesi de mesleki eğitim kurumlarımızda örgün eğitim gören öğrencilerimizin haftanın belli günlerinde ticari işletmelerde eğitim atölye uygulamalarını bizzat ticari işletmelerle anlaşarak faaliyetlerinin tamamını fabrikalarda ve son teknolojinin uygulandığı işletmelerde görerek inceleyerek uygulayarak yapıyor olmalarını sağladık. Adil Karaağaç Endüstri Meslek Lisemizin Elektrik Elektronik biriminde okuyan öğrencilerimizden bir grubu haftanın bir günü atölye çalışmalarını bizim şirketimizde yapacaklar. İşletmemizde öğrenciler için eğitim alanı oluşturacağız. Öğrencilerimiz okullarını bitirdikten sonra iş hayatlarının da devam edebileceği şartları öğrenciyken yaşamış olacaklar. Ticari işletmelerimiz de öğrencilerin eğitimlerine katkı vermiş olacaklar ve kendilerine bir insan kaynağı oluşturmuş olacaklar.

ÖĞRENCİLERİMİZ GÜNCEL ALETLERLE ÇALIŞMA ŞANSI ELDE EDECEK

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ise, “ Konya Sanayi Odası Başkanı Olarak Memiş Bey bu işe gönül verdiğini gösterdi. Kendi kurumunu, kendi müessesesini Milli Eğitimle paylaştı. Meslek liselerimizdeki öğrencilerimizi staj için sanayiye gönderiyoruz ama bugün burada yaptığımız bu protokolün anlamı daha derin daha farklı nedeni şu; Bu sadece bir staj eğitimi değil öğretmenlerimiz uygulamalı olarak derslerini fabrikanın içerisinde güncel aletlerle yapma şansını elde ediyorlar. Stajın ötesinde bir çalışma. Önemli olan karanlığı aydınlatabilmek.  Öğrencilerimiz bu vesileyle iş dünyasıyla ilgili ön çalışma yapmış olacaklar. Konya sanayisi için Türkiye’nin Çin’i ifadesi kullanılıyor. Böyle büyük bir potansiyeli yarının sanayicisi ve iş adamları için bugünden açmış olmak bizim için önemli” dedi.

Haber: Ebrar Küçükakın

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.