Milli judocu Rio'da altın madalyayı hedefliyor

Milli judocu Rio'da altın madalyayı hedefliyor
- Kardeşiyle gittiği antrenman salonunda judodan etkilenerek spora başlayan görme engelli milli sporcu Serdar Aydın, kota aldığı Rio Paralimpik Oyunları'nda altın madalya kazanmak istiyor- Milli judocu Serdar Aydın:"2012 yılındaki sakatlığı nedeniyle erte


KOCAELİ (AA) - KADİR YILDIZ / TAHİR TURAN EROĞLU - Kardeşini izlemek için gittiği antrenman salonunda judoya başlayan görme engelli milli sporcu Serdar Aydın, kota aldığı 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na altın madalya hedefiyle hazırlanıyor.

Albino hastası Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kardeşiyle birkaç kez judo antrenmanına gittiğini, antrenör Gültekin Sevinç'in desteğiyle spora başladığını söyledi.

Önceden cimnastik yaptığı için spora yatkınlığı olduğunu ifade eden Aydın, "Judoya başladıktan sonra çok çalıştım. Sadece yetenek yetmiyor. Doğuştan albino hastası olduğum için yüzde 50 oranında görme engelim var. Önemli mücadeleler vererek Rio Paralimpik Oyunları için kota kazandım." diye konuştu.

Aydın, oyunlar için çalışmalara başladığını, günde iki antrenmanla Rio'da başarı elde edebilmek için gayret gösterdiğini dile getirerek şöyle devam etti:

"Kariyerimde Avrupa ve dünya 3'üncülükleri var. Bunlara Rio'da bir yenisini daha eklemek istiyorum. 2012 yılındaki olimpiyatlara da kota aldım ancak gidemedim. Çapraz bağlarım koptu. Allah'ın izniyle çok çalışıyorum. Rio'daki hedefim, şampiyon olmak, İstiklal Marşımızı orada okutmak. 2012 yılındaki sakatlığı nedeniyle ertelediğim rüyamı, 2016 Rio'da tamamlayacağım."


- "Olimpiyatlarda madalya almasını bekliyoruz"


Antrenör Sevinç de Aydın'ın 2008 yılında judoya başladığını, fiziği spor yapmaya müsait olduğu için kısa süre başarılara ulaştığını dile getirdi.

Aydın'ın Türkiye, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında dereceler elde ettiğini aktaran Sevinç, "Başarılı bir sporcumuz, inşallah Rio'da da madalya alacak. Olimpiyatlar zor bir alan, görme engellilerde bir sıklette 12 sporcu katılıyor. Onlardan birisi de Serdar, oradaki her sporcu iyi. İnşallah madalya alacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.