Milli Savunma Bakanı Yılmaz Mardin'de:

Milli Savunma Bakanı Yılmaz Mardin'de:
"Mardin’in hem tarımdan, hem sanayiden, hem ticaretten, hem de turizmden kazancı çok daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Hepsinin iyileşmesinin birinci şartı, huzur, huzur, huzur" - "Hep beraber, 78 milyon, hiçbir ayırım yapmaksızın, anayasal vatandaşlık

MARDİN (AA) - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz "Mardin’in hem tarımdan, hem sanayiden, hem ticaretten, hem de turizmden kazancı çok daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Hepsinin iyileşmesinin birinci şartı, huzur, huzur, huzur" dedi.

Temaslarda bulunmak üzere Mardin'e gelen Bakan Yılmaz, Tarihi Valilik Konağı'nda Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak'ı ziyaret etti.

Konağı gezen ve kent hakkında bilgi alan Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mardin'in tarihi ve mimarisiyle ender bir kent olduğunu belirtti.

Tarım, turizm ve ticaret kenti Mardin’in en büyük sorunlarından birini işsizliğin oluşturduğunu anlatan Yılmaz, "Muhakkak ki işsizliğin çözülebilmesi için hem tarımın, hem turizmin, hem de ticaretin geliştirilmesi lazım. Daha çok yatırım yapılması gerekli. Ne kadar çok yatırım, o kadar daha çok istihdam demektir" diye konuştu.

Bakan Yılmaz, işsizlik oranının düşürülebilmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"İşsizlik oranını,Türkiye oranının altına indirmek lazım. Öyle bir potansiyeli var mı Mardin’in? Var ama bunun için de Mardin’in öncelikle huzur içinde olması lazım. Mardin, huzur içindedir, onda şüphe yok. Ama algılama genel olarak bölgenin de huzur içinde olması lazım. İleride, eğer ki tabi sınırlarımızın ötesinde, gerek Suriye’de, gerekse Irak’taki sıkıntılı dönemler aşıldığında, muhakkak ki Mardin’in hem tarımdan, hem sanayiden, hem ticaretten, hem de turizmden kazancı çok daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Hepsinin iyileşmesinin birinci şartı, huzur, huzur, huzur."

Birlik içinde olmanın önemine değinen Yılmaz, "Umutluyuz inşallah. Hep beraber 78 milyon, hiçbir ayırım yapmaksızın, anayasal vatandaşlık temelinde, eşit vatandaşlıkla inşallah biz bütün sorunlarımızı, kardeşçe çözeriz diyoruz. Çözüldüğünde çok büyük bir potansiyel olan Mardin’de gelecek günler bu günlerden çok daha iyi olur inşallah" ifadesini kullandı.

Bakan Yılmaz, ziyaretin ardından valilik çıkışında kendisine sevgi gösterisinde bulunan çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.