Milli takım için atış yapıyorlar

Milli takım için atış yapıyorlar
Kahramanmaraş'ta trap sporcuları, hava şartlarına aldırmadan fiziksel ve zihinsel antrenman yaparak milli takıma girebilmek için çalışıyor- Antrenör Osman Kılçul: "Haftalık yaklaşık 30 saatlik bir antrenman yaparak trap sporuna gönül vermiş genç sporcular

KAHRAMANMARAŞ (AA) - ERSOY SEVİNÇ - Kahramanmaraş'ta trap sporcuları, hava şartlarına aldırış etmeden milli takıma girebilmek için fiziksel ve zihinsel antrenman yaparak organizasyonlara hazırlanıyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren 30 trap sporcusu, Hanefi Mahçiçek Stadyumu'nun yanındaki tesislerde antrenman yaparak, Dünya Kupası'na hazırlanan milli sporcu Safiye Sarıtürk'ün tecrübelerinden yararlanıyor.

Sporcular, haftada 30 saatin üzerinde yaptıkları antrenmanlarda kendilerini organizasyonlara hem fiziksel hem de psikolojik olarak hazırlıyor. Sporcular, milli atıcı olma hedeflerine ulaşabilmek için yağmura rağmen çalışmalarına ara vermiyor.

Antrenör Osman Kılçul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nisan itibarıyla trap atıcılık sezonunun açılacağını söyledi.

Düzenlenecek yarışmalarda başarı elde etmeyi hedeflediklerini vurgulayan Kılçul, şöyle konuştu:

"Özellikle fiziksel ve zihinsel antrenmanlar yaptırıyoruz. Sporcularımızı yarışmalara en iyi şekilde hazırlamaya çalışıyoruz. Haftalık yaklaşık 30 saatlik bir antrenman yaparak trap sporuna gönül vermiş genç sporcular yetiştirmeyi hedefliyoruz. Asker disipliniyle bunları yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl trap sporuna başlayan Pelin Kaya ve Kübra Seyithanoğlu'nun milli sporcu olmaları için aralıksız çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunların yanı sıra diğer sporcularımızın da milli takıma girmeleri yönünde emin adımlarla ilerliyoruz. Hava şartları ne olursa olsun, antrenmanlarımızı sürdürerek hedefimize ulaşacağız."

- Safiye örnek alınıyor


Türkiye'ye temsil etmek için çalışan genç atıcılar, milli sporcu Safiye Sarıtürk'ü örnek alıyor.

Sporcularla birlikte antrenman yapan Safiye, kendisini örnek alan gençlere antrenman ve disiplinin önemini anlatıyor.

Gençlerin çalışmalarının karşılığını milli takıma girerek alacaklarını vurgulayan Sarıtürk, sporculara bu anlamda yardımcı olabilmek için elinden geleni yaptığını söyledi.

Trap sporuna 2 yıl önce başlayan Pelin Kaya da asker disipliniyle yoğun bir çalışma yaptıklarını, milli sporcu olarak hedefine ulaşmak istediğini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.