Milli takıma sporcu yetiştiren antrenör çift

Milli takıma sporcu yetiştiren antrenör çift
Eskişehir'de atıcılık antrenörlüğü yapan Çalhan çifti, Türkiye'yi uluslararası arenada temsil edecek milli sporcular yetiştirmek için çalışıyor- Milli antrenör Veli Can Çalhan: "Ulusal bazlı başarının dışında en büyük hedefimiz olimpiyatlarda, uluslararas

ESKİŞEHİR (AA) - SİNAN BALCIKOCA - Atıcılık branşında milli takım antrenörlüğü yapan Çalhan çifti, 6 yılda binlerce genci Türk sporuna kazandırdı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Milli Takımı'nda uzun yıllar görev yapan, uluslararası atıcılık antrenör belgesine sahip Veli Can Çalhan, Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde eşi Mübeccel Çalhan ile atıcılık sporunun gelişmesi için çalışıyor.

Veli Can Çalhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TSK Milli Takımı'nda sporcu olarak görev aldıktan sonra antrenör ve keskin nişancı eğitmenliği de yaptığını söyledi.

Türkiye'de atıcılığın, son dönemde özellikle Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle parlayan bir spor branşı olduğunu belirten Çalhan, "Şu an bakanlığın 15 kentte elektronik poligon ve malzeme anlamında büyük yatırımları var. Bu da bizi gururlandırıyor. Çünkü çok pahalı bir spor. Bu noktada desteğin en üstten gelmesi bizleri gururlandırıyor" dedi.

Çalhan, eşiyle 6 yılda binden fazla öğrenciye eğitim verdiklerini dile getirerek, "Bunların birçoğunun lisansını aldık. Antrenörlük kurslarına giden var. Akademisyen olup kendi poligonunu açanlar da var. Bizim en büyük başarımız çocuklarımızı bu poligonda görebilmek. Bunun dışında Türkiye şampiyonlarımız var. Milli takıma sporcular yetiştiriyoruz" diye konuştu.

Atıcılık eğitimi için çevre illerden de gelenlerin olduğunu ifade eden Çalhan, şunları kaydetti:

"Bize inanan velilerimiz ve öğrencilerimiz olduğu sürece yurt dışında da başarılı olacağız. Olimpiyatlarda kesinlikle bizden bir sporcunun olacağını düşünüyoruz. Ulusal bazlı başarının dışında en büyük hedefimiz olimpiyatlarda, uluslararası müsabakalarda, dünya şampiyonalarında Eskişehir'den ve ülkemizden başarılı bir sporcu çıkarıp İstiklal Marşı'nı tüm dünyaya dinletmek."


- "Bu sporu insanlara sevdirmeye çalışıyoruz"


Bedensel Engelliler Atıcılık Milli Takımı'nda görev alan Mübeccel Çalhan ise eşiyle Türk sporuna katkıda bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Bu işe gönül verdiklerini vurgulayan Çalhan, "Bu güne kadar çok sayıda sporcu yetiştirdik. Amacımız olimpiyatlara oyuncu göndermek. Şu an 62 lisanslı ve faal sporcum var. Türkiye çapında 2 kırılmış rekorumuz var. Dünya çapında Türkiye'yi temsil etmek için çalışmalar yürütüyoruz. Bu sporu insanlara sevdirmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.