Milli Tekvandoculardan Olimpiyat Yolunda Tam Puan

Milli Tekvandoculardan Olimpiyat Yolunda Tam Puan
- 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılım puanı veren Belçika Açık Tekvando Turnuvası'nda Türkiye'yi temsil eden 3 milli sporcu da altın madalya kazandı


ANKARA (AA) - Milli sporcular Rukiye Yıldırım, Zeliha Ağrıs ve Nafia Kuş, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılım puanı veren Belçika Açık Tekvando Turnuvası'nda altın madalya kazandı.

Türkiye Tekvando Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Belçika'nın Lommel kentinde düzenlenen ve 46 ülkeden bin 215 sporcunun mücadele ettiği organizasyonda Türkiye'yi 3 kadın sporcu temsil etti.

Kadınlar 49 kiloda Rukiye Yıldırım, 53 kiloda Zeliha Ağrıs ve 73 kiloda Nafia Kuş, rakiplerini mağlup ederek altın madalyaya uzandı. Üç milli tekvandocu da 2020 Tokyo Olimpiyatları yolunda hanelerine 10'ar puan yazdırdı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, "2018'e çok iyi başladık ve çok iyi devam ediyoruz. 2020 stratejimiz yolunda puan toplamamız gereken turnuvalardan en iyi sonuçları alıyoruz. Bu başarıda emeği geçen başta teknik direktörümüz Ali Şahin olmak üzere tüm teknik ekibimizi ve sporcularımızı kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.