Mina'daki İzdiham

Mina'daki İzdiham
İran, Suudi Arabistan'a diplomatlar, Kızılay ve medya mensuplarından oluşan özel bir heyet gönderecek

 İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hasan Kaşkavi, Suudi Arabistan'a diplomatlar, Kızılay ve medya mensuplarından oluşan özel bir heyetin gönderileceğini söyledi.

İran devlet televizyonuna konuşan Kaşkavi, Milli Güvenlik Yüksek Konseyi'nin Mina'daki izdiham sonrasında dün sabah olağanüstü bir toplantı yaptığını ve Suudi Arabistan'a özel bir heyetin gönderilmesinin kararlaştırıldığını belirtti.

Kaşkavi, kendisinin heyete başkanlık edeceğini dile getirerek, İran Kızılayı Genel Sekreteri ve medya mensuplarının da heyette yer alacağını ifade etti. 

Heyetin görevini, izdiham sonucu kayıp olan vatandaşların durumunu araştırmak, yaralı ve vefat edenleri ülkeye nakletmek ve izdihamın gerçek nedenini araştırmak olarak açıklayan Kaşkavi, Suudi Arabistan yönetiminden vize için onay beklediklerini söyledi.

- İran meclisi izdihamın nedenini soruşturacak

Öte yandan İran Meclisi Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Üyesi Muhammed Rıza Muhsini Sani, 131 İranlı'nın hayatını kaybettiği Mina'da yaşanan izdihamın meclis tarafından soruşturulacağını açıkladı.

İran Hac ve Ziyaret Kurumu tarafından yapılan açıklamada, Mina'daki izdihamda 136 İranlının hayatını kaybettiği, 102 İranlının da yaralandığı bildirildi.

Son bilgilere göre, Kurban Bayramı'nın ilk günü Mina'da yaşanan izdihamda 4 Türk vatandaşının da aralarında olduğu 753 kişi hayatını kaybetmiş, 887 kişi de yaralanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.