Minik bakanlardan "müzikli" Bakanlar Kurulu

Minik bakanlardan "müzikli" Bakanlar Kurulu
Başbakan Davutoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu ilkokul öğrencisi Reyhan Nur Ünlü'ye devretti- Kabine üyelerinin koltuğuna oturan çocuklar, flütle 23 Nisan şarkıları çaldı - Davutoğlu: - "Müzisyen bir Bakanlar Kurulu.

ANKARA (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, koltuğunu ilkokul öğrencisi Reyhan Nur Ünlü'ye devretti. Kabine üyelerinin koltuklarına da çocuklar oturdu. Minik bakanların flütle 23 Nisan şarkıları çalması üzerine Davutoğlu, "Müzisyen bir Bakanlar Kurulu." yorumunu yaptı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve beraberindeki öğrencileri, Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Bakanlar Kurulu toplantısının yapıldığı salonda, kabine üyelerinin koltuklarına "temsilen" oturan çocuklarla tek tek tokalaşarak sohbet eden Başbakan Davutoğlu, koltuğunu ilköğretim öğrencisi Reyhan Nur Ünlü'ye devretti.

Davutoğlu ile öğrenciler arasında renkli diyaloglar yaşandı. Davutoğlu, minik öğrencilere çalışmalarının nasıl gittiğini sordu.

Başbakan Davutoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın koltuğuna oturan Asya Koca'ya, "En şanslı bakan sensin biliyor musun? Hep çocuklarla berabersin. Çocuklarımız mutlu mu? Ben de bugün sabah Anıtkabir'de gördüm, gayet iyi görünüyorlardı." dedi.

Bunun üzerine küçük Milli Eğitim Bakanı Koca, Başbakan Davutoğlu'na, çocukların gayet iyi olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun koltuğuna oturan Ömer Berkay Bucak'a, "Çok yakışıklısın" diyen Başbakan Davutoğlu, bisiklet kampanyasının ne durumda olduğunu sordu.

Berkay Bucak'ın "Çok iyi gidiyor" karşılığını vermesi üzerine de Başbakan Davutoğlu, kampanya için kendisini tebrik etti.

Başbakan Davutoğlu, Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın koltuğuna oturan Berat Kerem Emen'e bütçenin ne durumda olduğunu sordu. Davutoğlu, bütçenin açık vermemesi ve borç yapılmaması konusunda da Maliye Bakanı'na talimat verdi.

Davutoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Şeyda Kaman'a ise Kültür Eylem Planı'nın etkilerini sordu ve kütüphane projesinin iyi anlatılmasını istedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın koltuğunda oturan Emrullah Gökay Olcay ve Başbakan arasında da renkli bir diyalog yaşandı.

Davutoğlu'nun "Spor nasıl gidiyor? Avrupa Şampiyonası'ndan iyi haberler alacak mıyız? Söyle takımı iyi çalıştırsınlar." sözlerine Olcay, "Çok iyi gidiyor spor. Herkes spor yapıyor artık." karşılığını verdi.

Bakanlar Kurulu toplantısına Başbakan Yardımcısı olarak katılan Zeynep Murdia Kabukçu'nun, terörle mücadele operasyonları sırasında Diyarbakır'da şehit düşen Özel Harekat Şube Müdürü Ahmet Kabukçu'nun kızı olduğu öğrenildi.

Başbakan Davutoğlu, koltuğuna oturan Reyhan Nur Ünlü ile de sohbete devam etti.

Daha sonra söz alan Reyhan Nur Ünlü, Bakanlar Kurulu'nun açılış konuşmasını yaptı.

Ünlü, "Gündemimiz Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum. Bakanlar Kurulu'nda yer alan tüm arkadaşlarım adına dünya çocuklarının sevgi ve kardeşlik içinde yaşamalarını diliyorum. Sevgili kabinem, sizlerden çalışmalarınızla ilgili bilgi alabilir miyim?" diye konuştu.

Bunun üzerine kabine üyesi çocuklar, temsil ettikleri bakanlık faaliyetlerine ilişkin kısa bilgi verdi.

- Milli Eğitim ve AB bakanları flüt çaldı

Milli Eğitimi Bakanı Nabi Avcı'nın koltuğunda oturan ilköğretim öğrencisi Asya Koca, günün anısına flütle 23 Nisan şarkısı çaldı. Bunun üzerine Başbakan Davutoğlu, "Ne güzel, örnek bir Milli Eğitim Bakanı." ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği Bakanı koltuğunda oturan Zeynep Zehra Sifil de flüt çalarak, toplantıya renk kattı. Başbakan Davutoğlu, "Müzisyen bir Bakanlar Kurulu. Bir önceki Bakanlar Kurulu'nda böyle bir müzik icrası yoktu. Bende bir sorayım onlara." dedi.

Çok önemli bir programa yetişmesi gerektiğini belirten kabinenin minik Başbakanı Ünlü, Davutoğlu'nun "Basın özgür, sorsunlar" diyerek araya girmesi üzerine de soruları yanıtladı.

Bir gazetecinin "Kabinenizi kadın ağırlıklı seçmişsiniz. Bu kadar kadın bakan olmasının ülke yönetimine nasıl bir etkisi olur?" şeklindeki sorusu üzerine Ünlü, "Bana kalırsa bir değişiklik olmaz. Bayan ya da erkek fark etmiyor" dedi.

Ünlü'nün cevabı üzerine Başbakan Davutoğlu gülümsedi.

Davutoğlu, "Gerçekten çok başarılı bir kabineniz var. Tebrik ediyorum. En güzel özellikleri, başta siz olmak üzere çok güzel gülüyorsunuz. Bakanlar Kurulu'nda böyle bir tebessüm olursa, bütün Türkiye güler." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Ünlü, kabine üyelerine, "Çocuk olarak hep birlikte oyun parkına gidiyoruz." diye seslenerek toplantıyı sonlandırdı.

Toplantının sonunda, Başbakan Davutoğlu, öğrencilere, temsil ettikleri bakanlıkların ve isimlerinin yazılı olduğu levhaları hediye etti.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.