Minik Cimnastikçi İçin Her Yer Salon

Minik Cimnastikçi İçin Her Yer Salon
Katıldığı ikinci yarışmada cimnastikte dünya üçüncüsü olmayı başaran 6 yaşındaki Ayşe Nisa Dağ, haftanın 6 günü antrenman yapıyor- Evde, sokakta, salonda antrenman yapmaya devam eden Dağ:- "Cimnastikte katıldığım bütün yarışmalarda madalya kazanmak istiyo

ANTALYA (AA) - AYŞE YILDIZ - Cimnastikte katıldığı ikinci yarışmada dünya üçüncüsü olan 6 yaşındaki Ayşe Nisa Dağ, madalya kazanabilmek için evde, sokakta, salonda antrenman yapıyor.

Mehmet Akif Ersoy Anaokulu öğrencisi Nisa, 4 yaşındayken başladığı cimnastik sporunda kısa sürede başarı elde ederek, Antalyaspor Cimnastik Takımı'na seçildi. Okuldan çıktıktan sonra cimnastik salonuna giderek, haftanın 6 günü 3'er saat antrenman yapan Nisa, katıldığı ilk Türkiye Şampiyonası'nda derece elde edemedi.

Nisa, ikinci denemesi olan ve mart ayında Sırbistan'ın Novi Sad şehrinde düzenlenen, 6. Uluslararası Trophy Novi Sad Yarışması'nda ise 28 sporcu arasında üçüncü olmayı başardı. Katıldığı ikinci yarışmada bronz madalya kazanan Nisa, şimdi İstanbul'da gerçekleştirilecek Türkiye Şampiyonası için okuldan sonra salona koşuyor.


- Önce zorlandı, sonra sevdi


Ayşe Nisa Dağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cimnastiğe başladığında zorlandığını ancak bir süre sonra sevdiğini söyledi.

Cimnastik öğretmeni olmayı hedeflediğini belirten Dağ, "Yurt dışında yarışmaya katıldım, madalya kazandım. Uçan sıçrama hareketi yaptım. Evde de sürekli cimnastik yapıyorum. Okulda da resim yarışmasında birinci oldum ve bisiklet kazandım." dedi.

Her gün mutlaka antrenman yaptığını ifade eden Dağ, cimnastik alanında katıldığı bütün yarışmalarda madalya kazanmak istediğini belirtti.


- "Nisa takımın en miniği"


Antalyaspor Cimnastik Takımı Antrenörü Merve Kahraman da Nisa'nın hobi grubunda başladığını ve beş ayda yetenekleriyle ön plana çıkınca yarışma grubuna dahil olduğunu anlattı.

Nisa'nın yaşıtlarına göre cimnastikte ileri seviyede olduğuna dikkati çeken Kahraman, şöyle konuştu:

"Haftada 6 gün geliyor ve günde yaklaşık 3 saat antrenman yapıyor. Türkiye şampiyonalarına ve uluslararası yarışmalara başladık. Çok da güzel ilerliyor. Sırbistan'da dünya üçüncüsü oldu. Katıldığı ikinci yarışmada madalya kazandı. Daha önce Kocaeli'nde Türkiye'deki tüm kulüplerle yarışmıştı. Şimdi de İstanbul'da gerçekleştirilecek Türkiye Şampiyonasına hazırlanıyoruz. Madalya için iddialıyız. Nisan çok hırslı ve istekli. Nisa yaşıtlarının göre çok çok üstünde. Onun yapabildiği hareketleri 8, 9 yaş grubu yapabiliyor. Alet kullanmaya başladı, bunu öğrenmek çok zor. Nisa takımın en miniği, biz ona 'Uçan kelebek' diyoruz, ileride 'Şampiyon kelebek' diyeceğiz." diye konuştu.


- "Evimizi cimnastik salonuna çevirdik"


Anne Zehra Dağ da sosyal hayatlarının Nisa'nın üzerine kurulduğunu ve kızının sürekli cimnastik yaptığını söyledi.

Evin bütün odalarını ve balkonu cimnastik salonuna dönüştürdüklerini dile getiren Dağ, "Sehpalar, vitrinler Nisa'ya göre düzenleniyor. Çoğu zaman halılar kalkıyor. Onun için evin bütün odalarını cimnastik salonuna çevirdik. Mutfak, salon, balkon nereyi bulursa orada antrenmanımız var. Sokakta her yerde de cimnastiğimiz var." diye konuştu.

Mehmet Akif Ersoy Anaokulu Müdürü Müjgan Oduncuoğlu da öğrencisinin sadece sporda değil, bütün alanlarda başarılı ve sosyal olduğunu ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.