Minik karatecinin çifte madalya sevinci

Minik karatecinin çifte madalya sevinci
- Uşaklı 10 yaşındaki karateci Süleyman Aydemir, spora başladıktan 18 ay sonra katıldığı iki organizasyonda ulusal ve uluslararası alanda iki altın madalya kazandı- Süleyman Aydemir: "Dünya şampiyonu olmayı hedefliyorum" - Aydemir'in antrenörü Güngör: "Sü


UŞAK (AA) - AYTUĞ CAN SENCAR - Uşaklı 10 yaşındaki karateci Süleyman Aydemir, spora başladıktan 18 ay sonra katıldığı iki organizasyonda ulusal ve uluslararası alanda iki altın madalya kazandı. Minik sporcu, yeni hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu söyledi.

Sivaslı Cumhuriyet İlkokulu 4. sınıf öğrencisi olan 10 yaşındaki Süleyman Aydemir'in spor kariyeri, filmlerde izlediği dövüş sporlarına merak duymasıyla başladı. Birlikte yaşadığı halasından kendisini karate kulübüne götürmesini isteyen Aydemir'in kaderi, Temmuz 2014'te antrenörü Halit Dinçer Güngör'le tanışmasıyla değişti.

Uşak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Uşak Karate Spor Kulübünde kısa sürede büyük başarı elde eden Aydemir, kulübe kayıt yaptırdıktan 18 ay sonra turnuvalara katılmaya başladı.

Dünya Shotokan Federasyonu tarafından geçen yıl ekim ayında İstanbul'da düzenlenen 7. Avrupa Shotokan Karate Şampiyonası'nda 2006 doğumlular 40 kilo kategorisinde birinciliği elde eden Aydemir, hemen ardından katıldığı Muğla'daki Yıldızlar Türkiye Karate Şampiyonası'nda da 40 kiloda altın madalya kazandı.

Namağlup unvanı da bulunan Aydemir, özel bir çalışma programıyla uluslararası müsabakalara hazırlanıyor.

AA muhabirine açıklama yapan Süleyman Aydemir, anne ve babasının 2 yaşındayken boşandığını, o zamandan bu yana halasıyla yaşadığını belirterek karate sporunda halasının büyük desteğini gördüğünü anlattı.

Geldiği nokta ve elde ettiği başarıların antrenörü Halit Dinçer Göngör sayesinde gerçekleştiğini ifade eden Aydemir, "Uşak'ın karatede ilk Türkiye birincisi olmak mutluluk verici ama ben Balkan, Avrupa ve dünya şampiyonu olmayı hedefliyorum. Bu yönde çalışıyorum. Karateyi çok seviyorum, çok zevkli bir spor, herkesin bu sporu yapmasını isterim. Onlar da benim gibi başarılar elde etsinler. Türkiye'yi temsil etmek çok güzel bir duygu." dedi.

Antrenör Halit Dinçer Güngör ise gelecek vadeden bir sporcu olduğunu düşündükleri Aydemir'i özel olarak yetiştirdiklerini kaydetti.

Aydemir'in küçük yaşına rağmen kentin karate tarihine ismini yazdırdığına işaret eden Göngör, şöyle konuştu:

"Süleyman aramıza katıldıktan kısa bir süre sonra grubunun en iyisi oldu. Uşak'ta karate 1985'te başladı, o zamandan beri Türkiye şampiyonu olan yoktu. Süleyman, Uşak'a karatede ilk Türkiye birinciliğini getiren sporcu oldu. Çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Süleyman yaşına göre olgun bir çocuk ve hayatla olan mücadelesinde hiç vazgeçmeden yoluna devam ediyor. Bu onun takdir edilecek özelliklerinden sadece biri."

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Mercan da Süleyman Aydemir'in hem eğitimde hem de sporda başarılı olduğunu ifade etti.

Mercan, "Süleyman ile 5 ay önce tanıştık. Süleyman şampiyon olunca bizi çok gururlandırdı. Onu tüm kalbimle destekliyorum ve onun daha çok başarılara imza atacağına inanıyorum. Onun her zaman yanında olacağız." diye konuştu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.