Minik Öğrenciler 23 Nisan'ı Üniversitelilerle Kutladı

Minik Öğrenciler 23 Nisan'ı Üniversitelilerle Kutladı
Iğdır'daki bir köyde eğitim gören öğrenciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı'nı kendilerini yurtlarında ağırlayan üniversite öğrencileriyle pasta keserek kutladı

IĞDIR (AA) - Iğdır Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Süreyya Sülün Hanım Yurdu'nda kalan üniversite öğrencileri, kardeş okul seçtikleri köy okulunun öğrencilerini 23 Nisan dolayısıyla yurtlarında ağırladı.

KYK'da kalan kız yurdu öğrencileri, Karakoyunlu ilçesindeki Orta Alicanlar Şehit Deniz Er Bayram Bahsi İlkokulu öğrencilerinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı'nı kutlamak amacıyla yurtlarında program düzenledi.

Program kapsamında üniversiteli kız öğrenciler, yurtlarında ağırladıkları kardeş okullarının minik öğrencileri için çeşitli etkinlikler yaptı.

Minik öğrenciler ile oyunlar oynayan üniversiteli kız öğrenciler, konukları ile el sanatları ve kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi, daha sonra da birlikte yemek yedi ve pasta kesti.

Süreyya Sülün Hanım Yurdu Müdürü Tuğba Cengiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köy çocuklarına yönelik farklı projeler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Çocukları ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını aktaran Cengiz, "Programda yurttaki öğrencilerimiz minik kardeşlerimizin yüzlerini boyadı. Yurdumuzu gezdirdiğimiz miniklere ebru sanatı kursunu gezdirdik. Amacımız Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği bu özel günde onları en güzel şekilde mutlu etmekti." dedi.

Program sonrası, okul müdürü İlteriş Kağan Taşkınsu, yurt müdürü Cengiz'e Türk bayrağı hediye etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.