Minikler Diorama Sergi İle Çanakkale Zaferi'ni Yaşattı

Minikler Diorama Sergi İle Çanakkale Zaferi'ni Yaşattı
KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'deki bir anaokulunda eğitim gören minik öğrenciler, velileri ve öğretmenlerinin de katkısıyla Çanakkale Zaferi'ni "diorama...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'deki bir anaokulunda eğitim gören minik öğrenciler, velileri ve öğretmenlerinin de katkısıyla Çanakkale Zaferi'ni "diorama sergi" ile canlandırdı.

Merkez Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu öğrencileri, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yıl dönümü anma programları kapsamında farklı bir etkinlik için öğretmenleriyle hazırlık yaptı.

Velilerin de dahil edildiği etkinlik kapsamında Çanakkale Savaşı'nın yaşandığı yerler, siperler ve kahramanların verdiği mücadeleyi üç boyutlu minyatür eserlerle anlatan bir sergi hazırlanmasına karar verildi.

Günlerce süren çalışma sonunda Seyit Onbaşı'dan Çanakkale'de anıtı dikilen Kırşehirli kahraman Mehmet Çavuş'a kadar zaferde emeği geçen askerlerin mücadeleleri, savaşın yaşandığı cepheler, Nusret Gemisi, Çanakkale abideleri, savaşta kullanılan toplar, silahlar, daha sonra yapılan şehitlikler birebir olarak yapıldı. Minyatür eserlerin hazırlanmasında küçük plastik oyuncaklardan atık malzemelere, tuvalet kağıdı rulosundan folyo, karton ve köpüklere kadar çok farklı malzemeler kullanıldı.

Hazırlanan diorama sergi, okulun salonunda veliler ve vatandaşların beğenisine sunuldu. Kırşehir Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz ve farklı okulların öğretmenleri de sergiyi gezerek inceme yaptı.

Dorama sergisini gezenlere savaş sırasındaki yemek menüsü olan yağlı buğday çorbası, şekersiz üzüm hoşafı ve kuru ekmek ikramı yapıldı.

Sergi ile ilgili bilgi veren okul müdürü Gülsen Güvenç, Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde öğrenci veli ve öğretmen iş birliğinde "Anı Yaşa Çanakkale" isimli diorama sergi hazırladıklarını, hem kendileri yaşayıp hem de görenlere yaşattıklarını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de destek verdiğini anlatan Güvenç, amaçlarının Çanakkale'yi unutmamak ve gelecek nesillere unutturmamak olduğunu dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.