Mısır'da gazetecilere yönelik ihlaller

Mısır'da gazetecilere yönelik ihlaller
Tutuklu gazetecilerden Hudeyni'nin, "hakkındaki beraat kararına rağmen salıverilmemesi ve gördüğü haksız muamele" nedeniyle intihar girişiminde bulunduğu duyuruldu

KAHİRE (AA) - Mısır'da, tutuklu gazetecilerden Vail el-Hudeyni'nin beraat kararına rağmen salıverilmemesi ve gördüğü haksız muamele sonucu intihar teşebbüsünde bulunduğu bildirildi.

Arap Basın Özgürlüğü Gözlemevi'nden yapılan açıklamada, El-Garbiyye'deki bir polis merkezinde tutuklu bulunan gazeteci Hudeyni'nin, "beraat kararına rağmen salıverilmemesi ve gördüğü haksız muamele" nedeniyle depresyona girip bileklerini kesmeye çalıştığı belirtildi.

Açıklamada, Hudeyni'nin serbest bırakılması yönünde birden fazla yargı kararının olduğu ve son olarak 24 Şubat'ta verilen salıverilme kararına rağmen İçişleri Bakanlığına bağlı Devlet Güvenlik Biriminin bunu reddettiği kaydedildi. Açıklamada ayrıca, Hudeyni'nin ailesinin, Şark el-Mehalle Başsavcısı İbrahim Ebu's Suud ile Merkez el-Mehalle Başsavcısı Ahmed Necib'den, hakkında beraat kararı olan gazetecinin bir an önce salıverilmesi konusunda yardım istediği ifade edildi.

Hudeyni, "yalan haber yaymak", "yasaklı örgüte üye olmak" gibi suçlamalarla 15 Kasım 2014'te El-Garbiyye'deki evinde gözaltına alınmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.