Mısır'da II. Ramses'e güneş vurması

Mısır'da II. Ramses'e güneş vurması
Firavun II. Ramses heykelinin yüzüne güneş vurduğu ve yılda sadece iki defe gözlenen doğa olayı, sis nedeniyle tam olarak izlenemedi

KAHİRE (AA) - Mısır'ın güneyindeki Asvan kentinde bulunan Firavun II. Ramses heykelinin yüzüne güneş vurduğu ve yılda sadece iki defa gözlenen doğa olayı sis nedeniyle tam olarak izlenememesi binlerce ziyaretçiyi hayal kırıklığına uğrattı.

Resmi haber ajansı MENA'ya konuşan Ebu Simbel Tapınağı Genel Müdürü Husam Abud, "Firavun II.Ramses heykelinin yüzüne güneş ışınlarının vurması ne yazık ki sis nedeniyle tam olarak izlenemedi" dedi.

Abud, II. Ramses'in "taç giyme günü" olduğu belirtilen 22 Şubat'ta gerçekleşen doğa olayını izlemek için bölgeye 4 binden fazla turist ve ziyaretçinin geldiğini aktardı.

Asvan kentinde dağın içi oyularak 20 yılda yapılan Ebu Simbel Tapınağı'nın kapısında 4 dev Ramses heykeli bulunuyor. Söz konusu olay sadece, II. Ramses'in "doğum günü" kabul edilen 22 Ekim ve "taç giyme günü" olduğu belirtilen 22 Şubat'ta gerçekleşiyor ve 20 dakika sürüyor.

Antik Mısır'da, II.Ramses heykelinin yüzüne 22 Ekim'de güneş ışınlarının vurması "tarım mevsiminin", 22 Şubat'ta ise "hasat mevsiminin" başlangıcına işaret ediyordu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.