Mısır'da parlamento önünde gösteri

Mısır'da parlamento önünde gösteri
Parlamento binası önünde "yaşam şartlarının iyileştirilmesi" talebiyle gösteri düzenlendi

KAHİRE (AA) - Mısır'da parlamento binasının önünde, "halkın yaşam şartlarının iyileştirilmesi" talebiyle gösteri düzenlendi.

Başkent Kahire'deki parlamento binasının önünde bir araya gelen göstericiler, hükümetin icraatlarını eleştiren pankartlar açarak, çalışma ve yaşam koşullarının düzeltilmesini istedi. Yönetim karşıtı çeşitli sloganlar atan göstericiler, gösterinin ardından olaysız bir şekilde dağıldı. Bu sırada çevrede geniş güvenlik önlemlerinin alındığı görüldü.

Öte yandan Başbakan Şerif İsmail de parlamentoda yaptığı konuşmada, hükümetin, 2017 yılının ilk çeyreği için yerel seçimlere hazırlandığını duyurdu.

Hüsnü Mübarek'in devrildiği 11 Şubat 2011 tarihinden bu yana ülkede valileri denetleyen ve vatandaşlara hizmet veren, yerel yönetimlerin karar organları yerel meclisler oluşturulmadı.

Ülkede 28 Haziran 2011'de tüm yerel meclislerin feshedilmesine karar veren İdare Mahkemesi, Mübarek döneminin ardından geçiş sürecini yöneten askeri meclisler ile Bakanlar Kurulu'nu da yerel meclisleri feshetmesi yönünde karar çıkarmaya zorunlu tutmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.