Mısır'da üç gazeteciye idam cezası verilmesi

Mısır'da üç gazeteciye idam cezası verilmesi
Anadolu Yayıncıları ve Uluslararası Medya Enformasyon dernekleri idam cezasını kınadı

ANKARA (AA) - Anadolu Yayıncıları Derneği (AYD) ve Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED), Mısır’da gazetecilere verilen idam cezasını kınadı.

AYD Başkanı Sinan Burhan, yaptığı yazılı açıklamada, aralarında Ürdünlü bir gazetecinin de bulunduğu üç gazeteci hakkındaki idam kararının kabul edilemeyeceğini belirtti.

Nihai kararın 18 Haziran'da açıklanacağını, bu yanlış tutumdan derhal dönülmesi gerektiğini belirten Burhan, Mısır mahkemesinin verdiği karar karşısında, tüm uluslararası muhatapları tepki göstermeye ve harekete geçmeye çağırdı.

- "Yargısız infaz"

UMED Başkanı Aslan Değirmenci de verilen kararı tanımadıklarını vurgulayarak, yargısız infaza karşı uluslararası arenayı ortak bir eylem planı belirlemeye davet etti.

Mısır'daki meşru hükümetin darbe yoluyla iktidardan uzaklaştırılmasına sessiz kalan dünyanın bugün yeni katliamlara kapı araladığını belirten Değirmenci, özgür basın çığırtkanlığı yapanların üç gazeteci için verilen idam kararına sessiz kaldığını kaydetti.

Kahire Ceza Mahkemesi, "Katar adına casusluk" davasında tutuksuz yargılanan gazeteci Esma Hatib, El-Cezire Arapça'nın eski yöneticisi İbrahim Muhammed Hilal ve yine aynı kanalın çalışanlarından gazeteci Ala Ömer Seblan hakkında idam cezası vermişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.