Mısır'daki Yargılamalar

Mısır'daki Yargılamalar
Mahkeme, bir bebeğe cinsel istismarda bulunmaktan yargılanan sanığın dosyasının, idamına ilişkin görüş alınması için müftülüğe gönderilmesine karar verdi

KAHİRE (AA) - Mısır'da mahkeme, 20 aylık bir bebeğe cinsel istismarda bulunmaktan yargılanan sanığın dosyasının, idamına ilişkin görüş alınması için müftülüğe gönderilmesine karar verdi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mansura Ceza Mahkemesi, 20 aylık bir bebeğe tecavüz ettiği suçlamasıyla yargılanan sanığın dosyasının idamı hakkında görüş alınması için müftülüğe gönderilmesine karar verdi. Mahkeme, kararın okunması için bir sonraki duruşmayı 3 Haziran'a erteledi.

Mağdurun avukatı Tarık el-Avdi de mahkemenin en ağır ve caydırıcı cezayı verdiğini ifade etti.

"Cena" isimli 20 aylık kız çocuğu, Dekahliye ilinde geçen mart ayında dışarıda oyun oynadığı bir sırada 35 yaşındaki bir işçi tarafından kaçırılarak cinsel saldırıya uğramıştı, olay kamuoyunda büyük tepkiyle karşılanmıştı.

Mısır yasalarına göre, idam dosyaları nihai karara bağlanmadan önce devlet müftülüğüne gönderiliyor. İstişare amaçlı müftünün görüşü alındıktan sonra dosya mahkemeye iade ediliyor ve mahkeme kararını veriyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.