Mısırlı Partilerden "Abd Başkan Yardımcısı Pence" Açıklaması

Mısırlı Partilerden "Abd Başkan Yardımcısı Pence" Açıklaması
Mısır'daki bazı partiler, Pence'nin ziyaretinin, "barış sürecine yeniden başlama bahanesi altında Trump'ın kararını Arap başkentlerinin onayıyla geçirme amaçlı olduğunu" kaydetti

KAHİRE (AA) - Mısır'daki bazı partiler, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in bölgeye gerçekleştirmesi beklenen ziyaretini "Kudüs'ün Yahudileştirilmesinin ve işgalinin pazarlanması" olarak nitelendirdi.

Ülkedeki "El-Vasat", "Güçlü Mısır", "Dustur", "Özgür Mısır", "Sosyalist Halk İttifakı", "El-Kerame", "Yaşam ve Özgürlük" partileriyle, İsrail'i boykot kampanyası "BDS-Mısır", Pence'in bölgeyi ziyaretine ilişkin ortak yazılı açıklama yaptı.

"Pence'nin ziyaretinin, barış sürecine yeniden başlama bahanesi altında ABD Başkanı Donald Trump'ın kararını Arap başkentlerinin onayıyla geçirmeyi amaçladığı" belirtilen açıklamada, ayrıca bu ziyaretin "Filistin İntifadası ve Araplar ile dünya halklarının tepkisini kontrol altına almak için bölgedeki hükümetlerle koordinasyon halinde olma ile işgali ve ABD'nin bölgedeki rolüne ilişkin yeni yalanları pazarlamayı hedeflediği" ifadeleri kullanıldı.

Trump’ın kararının ardından Pence, Filistin'de istenmeyen adam ilan edilmiş ve başta Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas başta olmak üzere Filistinli yetkililerin Pence ile görüşme programlarını iptal ettiği açıklanmıştı.

Bunun yanı sıra Mısır'daki El-Ezher Şeyhi Ahmet et-Tayyib ve Mısır Kıpti Kilisesi lideri Papa II. Tawadros'un, Pence ile görüşmelerini iptal ettiği bildirilmişti.

Pence’nin, bölgedeki tepkiler nedeniyle 19 Aralık’ta başlayacak Mısır ve İsrail ziyaretlerini ertelediği iddia edilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.