MİT tırlarının durdurulması davası

MİT tırlarının durdurulması davası
İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 16. Ceza Dairesinde görülen ve gizlilik kararı verilen davanın duruşmalarının Ankara Adliyesindeki duruşma salonunda yapılması kararlaştırıldı- Kararın, bu davayla birleştirilen dosyalar nedeniyle tutuklu sanık sayı

ANKARA (AA) - İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 16. Ceza Dairesinde görülen ve gizlilik kararı verilen "Adana ve Hatay'da MİT'e ait tırların durdurulması"na ilişkin davanın duruşmalarının Ankara Adliyesindeki duruşma salonunda yapılması kararlaştırıldı.

Kararın, bu davayla birleştirilen dosyalar nedeniyle davadaki tutuklu sanık sayısının 21'e yükselmesi ve Yargıtaydaki salonların yetersizliği nedeniyle alındığı öğrenildi.

"Adana ve Hatay'da MİT'e ait tırların durdurulması"na ilişkin dava, ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 16. Ceza Dairesince görüşülüyor.

Gizlilik kararı nedeniyle basına kapalı devam eden davada, eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, eski Adana İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay, eski savcılar Aziz Takçı, Özcan Şişman ve Ahmet Karaca yargılanıyor.

Adana ve İstanbul'daki davaların bu davayla birleştirilmesiyle, yargılanan sanık sayısı 21'i tutuklu olmak üzere 46'ya yükseldi.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi Heyeti, tutuklu sanık sayısının fazlalığı, Yargıtaydaki salonların yetersizliği nedenleriyle duruşmaların Ankara Adliyesindeki büyük duruşma salonunda yapılmasını kararlaştırdı.

Bu kapsamda, davanın yedinci duruşması 24 Mayıs'ta Ankara Adliyesinde gerçekleştirilecek.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi Heyeti, davanın ilk duruşmasında, "davanın mahiyeti itibarıyla kamu güvenliğinin kesin olarak gerekli kılması nedeniyle bu aşamada sanıkların savunmasının alınması sırasında Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 182/2. maddesi gereğince duruşmanın kapalı yapılması"na oy birliğiyle karar vermişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.