Mobilya sektörü Latin Amerika'yı gözüne kestirdi

Mobilya sektörü Latin Amerika'yı gözüne kestirdi
MOSFED Yönetim Kurulu Başkanı Güleç: - "Güney Amerika pazarı bizim için çok önemli. O pazarlarda önümüzün açılması demek aslında dünya ticaret pazarından daha fazla pay almamız anlamına geliyor"- "Özellikle son 10 yılda Sayın Cumhurbaşkanımızın performans

BURSA (AA) - ŞABAN KILIÇCI - Mobilya Sanayicileri ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Latin Amerika ziyareti ve orada yapılan iş birliği anlaşmalarının sektörün önünü açtığını belirterek, "Güney Amerika pazarı bizim için çok önemli. O pazarlarda önümüzün açılması demek aslında dünya ticaret pazarından daha fazla pay almamız anlamına geliyor" dedi.
Güleç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şili ziyaretinde yapılan iş birliği anlaşmalarının mobilya sektörünün önünü açacağın belirtti.

Erdoğan'ın son 10 yıldaki performansına iş adamları olarak ayak uydurmaya çalıştıklarını ifade eden Güleç, "Özellikle son 10 yılda Sayın Cumhurbaşkanımızın performansına iş adamı olarak biz de ayak uydurmaya çalışıyoruz. Dünyada gittiği her ülkede bizim pazarlarımızı, önümüzü açıyor" diye konuştu.

Güleç, Türk mobilya sektörünün dünyanın her tarafına ulaştığını, bunu da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a borçlu olduklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Çünkü nereye gidiyorsa iş adamlarını kendi uçağına alır, oradaki pazarlarda anlaşmaları yapar. Ben çok net olarak hatırlıyorum; bir fuar açılışında iş adamlarına 'Sadece fuara gelmeniz yetmez, buradaki Türk ürünlerinden de almanız lazım' diyerek özellikle motive etti. O fuara gelen yabancı iş adamlarının çoğu büyük bağlantılarla döndü. Bunlar bizim önümüzü açıyor. Dünyanın her tarafında bizim potansiyelimiz var. Yükselen bir Türkiye var. Siyasi olarak dünyanın her tarafında sorunlarına hakim bir Türkiye var."

- "Güney Amerika pazarı çok önemli"

Güleç, Güney Amerika'nın sektör açısından önemine de değinerek, "Güney Amerika pazarı bizim için çok önemli. O pazarlarda önümüzün açılması demek aslında dünya ticaret pazarından daha fazla pay almamız anlamına geliyor. Türkiye olarak 2023'te yüzde 1,5 hedefimiz var. Bunda Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı katkılar çok büyüktür ve önemsiyoruz" ifadelerini kullandı.

Dünyanın her yerine mal satabildiklerini vurgulayan Güleç, şunları kaydetti:

"Genel ihracata baktığımız zaman ihracat yapmadığımız bir gümrük bölgesi yok artık. Dünyanın her yerine biz mal satabiliyoruz. Ama bizim hedefimiz; mobilya ülkesi Türkiye ile dünyanın her yerine mal satmamız. Sadece ev mobilyası anlamında değil. Yapılan büyük projelere, kamu projelerine, yapılan hastanelere, otellere, ofislere ve dünyanın her yerine artık mobilya satmamız lazım. Çünkü Türkiye mobilya sektörü geniş bir perspektifte üretim yapıyor. Klasiğinden modernine, ofisinden evine, mutfağına her türlü mobilya üretebiliyoruz. Dünyada özellikle yükselen değerdeki bütün ülkelere gidip işbirliği yapıp, daha fazla mobilya satma potansiyelimiz var."

Ekonomi Bakanlığına özellikle teşekkür etmeden geçemeyeceğini vurgulayan Güleç, "Çünkü uluslararası rekabeti destekleme projesiyle beraber özellikle KOBİ'lerimizin önünü açan projeler var. Ür-Ge Yasası'nı çok önemsiyoruz. Bu konuda Sayın Başbakanımızın özellikle son Ar-Ge Yasası'yla beraber özellikle tasarım merkezleri açılması projesini çok önemsiyorum. Tasarım merkezleri projesi Türkiye mobilya sektörünü dünyada birinci lige çıkaracak bir proje. Hükümetimize ayrıca bu konuda teşekkür ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.