Moldovalı Öğrenciler Erdoğan'ın Ziyaretinden Umutlu

Moldovalı Öğrenciler Erdoğan'ın Ziyaretinden Umutlu
YTB'nin "Türkiye Bursları" ile eğitim gören Moldovalı öğrenciler, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 17-18 Ekim'de Moldova'ya yapacağı ziyaretin iki ülke ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlayacağına inanıyor- Hacettepe Üniversitesinde sosyoloj

ANKARA (AA) - TUĞÇENUR YILMAZ - Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) "Türkiye Bursları" ile Türkiye'de eğitim gören Moldovalı öğrenciler, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Moldova'ya yapacağı ziyaretin iki ülke ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlayacağına inanıyor.

Türkiye'de eğitim alan Moldovalı öğrenciler, Türkiye izlenimlerini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 17-18 Ekim'de Moldova'ya yapacağı resmi ziyareti AA muhabirine değerlendirdi.

Hacettepe Üniversitesinde sosyoloji alanında yüksek lisans yapan Marina Zotovici, "Umarım bu ziyaretle Moldova ve Türkiye arasında güzel bir köprü kurulacak. Bu köprü zaten vardı ama bundan sonra daha da iyi olacak." dedi.

Zotovici, Erdoğan'ın ziyaretinin Moldova'da bir "Türkiye reklamı" olacağını belirterek "Moldova'daki Gökoğuz Yeri'ndeki öğrenciler daha çok Türkiye'ye gelmek isteyecekler eğitim almak için. Umarım Türkiye Bursları bu öğrencilere de destek sağlar." diye konuştu.

Türkiye'ye 2011'de geldiğini, Türkiye Bursları kapsamında hem lisans hem de yüksek lisans eğitimi aldığını söyleyen Zotovici, "Türkiye Bursları benim kariyerime, öğrenimime inanılmaz büyük bir katkı sağladı." ifadesini kullandı.

Zotovici, eğitimini tamamladığında akademisyen olmak istediğini belirterek "YTB'ye bana maddi ve manevi destek olduğu için çok teşekkür ediyorum." dedi.

İlk geldiğinde Türkçeyi öğrenirken çok zorlandığını söyleyen Zotovici, "Ama her şey çok güzel. Türkiye inanılmaz güzel bir ülke. Kışın Uludağ'a gidebilirsiniz, yazın denize girebilirsiniz. Türklerin misafirperverliğinden inanılmaz güzel duygulara sahip oldum. Mutfağınız çok güzel." diye konuştu.

Zotovici, YTB'nin Türkiye Bursları programının uzun yıllar devam etmesi temennisinde bulunarak "Keşke Türkiye Bursları Moldovalılara, Gagauzlara biraz daha fazla kontenjan ayırsa ve oradaki öğrenciler güzel bir eğitim alabilseler." ifadesini kullandı.

- "İlişkilerimizi daha da geliştirmemiz gerekiyor"

Türkiye Bursları programı kapsamında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği bölümünde okuyan Kirill Karaseni, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Moldova ziyaretine ilişkin, "Bence bu çok iyi bir haber. Çünkü ilişkilerimizi daha da geliştirmemiz gerekiyor." dedi.

Karaseni, "Türkiye Cumhurbaşkanı ile bizim Cumhurbaşkanımız iyi ilişki kurar ve arkadaş olursa bence çok iyi olur." diye konuştu.

Moldova Türk Lisesinden mezun olduğunu belirten Karaseni, Gagauz olması nedeniyle Türkiye Bursları ile ilgilenerek Türkiye'ye geldiğini kaydetti.

Türkiye Bursları programının kendileri için çok avantajlı olduğuna işaret eden Karaseni, "YTB burslarının katkısı çok iyi. Çünkü Türkiye'den mezun olduktan sonra diplomalarımız Avrupa'da da geçiyor." ifadesini kullandı.

Türkiye'den birkaç arkadaşını memleketinde turist olarak ağırlamak istediğini söyleyen Karaseni, şunları kaydetti:

"Moldova'dan Türkiye'ye çok turist geliyor ama Türkler Moldova'yı hiç bilmiyor. Osmangazi'de okurken Türklere, Moldova'yı tanıtıyorum, tavsiye ediyorum gitsinler diye."

Karaseni, Türkiye'de Ege kıyısını gezme fırsatını bulduğunu belirterek "Tarihi mekanlarınız çok güzel ve kültürünüz çok değişik, çok enteresan." dedi.

YTB’nin Türkiye Bursları kapsamında şimdiye kadar 863 Moldovalı öğrenciye burs sağlandı. Halihazırda burs çerçevesinde 32 lisans, 6 yüksek lisans ve 3 doktora olmak üzere 41 Moldovalı öğrenci Türkiye’de eğitim alıyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.