Moyes, gençlere otomobili yasaklamış

Moyes, gençlere otomobili yasaklamış
David Moyes, 9 ay çalıştırdığı Manchester United’ta futbolculara 23 yaşına kadar lüks otomobil kullanma yasağı getirdiğini açıkladı.
Nisan ayında Manchester United’daki teknik direktörlük görevine son verilen David Moyes, İngiltere’nin Daily Telegraph gazetesine konuştu. Ligi yedinci tamamlamasının ardından Kırmızı-şeytanlardaki 9 aylık macerası sona eren Moyes geri dönmeye hazır olduğunu kaydetti. Moyes röportajından satır başları şöyle:
 
“Formumu korumak için kendi antrenman programımı oluşturmak zorunda kaldım. Bu boşlukta UEFA’da başta Andriy Shevchenko olmak üzere birçok genç adaya pro-lisans kursunda eğitmenlik yaptım.”
 
“Babam, Glasgow’da Drumchapel Amateurs adlı bir takımı çalıştırıyordu. Bu benim antrenörlük kariyerimi, felsefemi belirlememi sağladı. Gençlere şans vermek, antrenörüne şans vermek benim felsefem oldu.”
 
“Geçen sezon Manchester United’a bir kupa kazandıramadım. Benim gibi sezonu kupa kazanamadan tamamlayan önemli diğer teknik adamlar da vardı. Bu da şunu gösteriyor ki, teknik direktör olarak o koltuğu koruyabilmek için fazla vaktiniz yok.”
 
“Manchester United’ta Cristiano Ronaldo’ya hikayelerini dinledikçe hayran oldum. İngiltere’de iken nasıl çalıştığını, antrenmanda neler yaptığını duydukça şu anda Real Madrid’deki başarısının ve seviyesinin gayet normal olduğunu anladım.”
 
“Wayne Rooney ile ilgili bir hikaye anlatayım. Everton’da iken antrenmanda önüne gelen yere şut atardı. Ben ‘Wayne’ diye bağırıp uyarırdım. Ama o şutlarına devam ederdi. Sonra bir maçta topu aldı ve kaleciyi aşırtma bir vuruşla sıfırdan avladı. Hepimiz şaşkınlıktan birbirimize baktık ve ‘Ne oyuncu ama. Elimizde nasıl kaliteli bir oyuncumuz vardı’ dedik. Ama o antrenmanlarda zaten bunun sinyallerini vermişti.”
 
“Manchester United’ta bir kural var ki ben de son derece doğru buluyorum. Genç oyuncuların lüks spor otomobil kullanması yasak. Bu hakka sahip olabilmeleri için 23 yaşına basmaları gerekiyor. Eski kafa olarak görseniz de bu kuralı son derece doğru buluyorum.”
 
“İngiltere Premier Ligi’nde kulüplerin genç oyuncu kuralına bir sınırlama getirilmesi lazım. Mesela bir kulüp bir sezonda 16 yaşına kadar olan 6 oyuncu alabilmeli. Bütün büyük kulüpler, çok sayıda genç oyuncu alıyor. Bunun ardından bu oyuncular ilk 11 şansı bulamıyor. Bu oyuncuların daha alt liglerde oynayıp gelişmesi çok daha doğru olur. Böylece seçenek fazla olacağı için bonservis bedelleri de düşer. Üstelik alt liglerdeki takımlar da bu oyuncuların satışından ciddi rakamlar kazanabilir.”
 
(Ntvspor)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.