Müftü'den konferans

Müftü'den konferans
Konya Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar “Peygamber Efendimizin Kur’an-ı Kerim Okuyuşu” konulu bir konferans verdi.

Konya Valiliği ve Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Uluslararası Rumi Medeniyetler Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından organize edilen Darülhadis dersleri kapsamında, Konya Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar “Peygamber Efendimizin Kur’an-ı Kerim Okuyuşu” konulu bir konferans verdi. 
İnce Minareli Medresedeki konferansa Konya Valisi Muammer Erol, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker de katıldı. Prof. Dr. Ali Akpınar, Kur’an-ı Kerim’in Allahü Teala’nın en büyük nimeti, Peygamber Efendimizin de ümmeti üzerindeki en büyük emaneti olduğunu ifade etti. Peygamberimizin Kur’an-ı Kerim karşısındaki duruşuna değinen Akpınar, “Kur’an-ı Kerim önce O’na gelmiş, önce O’nu etkilemiştir. Peygamber Efendimiz de bir insan olarak Kur’an-ı Kerim’e hem muhataptı, hem de emirleriyle mükellefti. O, ilk olarak Allah’ın emirlerini yerine getirendir. Bu anlamda da Kur’an-ı Kerim okumada da, Kur’an-ı Kerim karşısındaki duruşuyla da önderimizdir” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.