Muğla Termal Sağlık Turizminin Merkezi Olmaya Aday

Muğla Termal Sağlık Turizminin Merkezi Olmaya Aday
Termal Sağlık ve Turizm Derneği Başkanı Yılık:- "Muğla, termal sağlık turizminin Türkiye'de hak ettiği noktaya gelmesine büyük katkı sağlayacak kaplıcalara sahip. Bu kaynakların turizm anlamında iyileştirilerek ve geliştirilerek hizmete sunulması için çal

MUĞLA (AA) - OSMAN AKÇA - Termal Sağlık ve Turizm Derneği Başkanı Yavuz Yılık, Muğla'nın, termal sağlık turizminin Türkiye'de hak ettiği noktaya gelmesine büyük katkı sağlayacak kaplıcalara sahip olduğunu belirterek, "Bu kaynakların turizm anlamında iyileştirilerek ve geliştirilerek hizmete sunulması için çalışmalar yapmaya hazırız." dedi.

Yılık ve dernek üyeleri, Dalaman'ın Kapukargın ile Ortaca'nın Fevziye mahallelerindeki termal su kaynaklarıyla Köyceğiz'deki 5 bin yıllık Sultaniye kaplıcalarında kükürtlü suya girip çamur banyosu yaptı.

Muğla’nın termal turizmin merkezi olmaya aday olduğunu söyleyen Yılık, Denizli, Afyon gibi bilinen termal bölgelerin dışında Muğla'daki kaplıcaların kendilerini şaşırttığını ifade etti.

Yılık, "Muğla, termal sağlık turizminin Türkiye'de hak ettiği noktaya gelmesine büyük katkı sağlayacak kaplıcalara sahip. Bu kaynakların turizm anlamında iyileştirilerek ve geliştirilerek hizmete sunulması için çalışmalar yapmaya hazırız. Yurt dışına yönelik faaliyetlerle Türkiye'deki termal tesisleri, ülkemize turist göndermek için bağlantılar kurmak gibi çalışmaları yürütüyoruz." dedi.

- "İçinde 17 mineral barındırıyor"

Ülkenin coğrafi ve kültürel özelliklerine dair tanıtımlar, fuar ve kongreler düzenlediklerini anlatan Yılık, şunları kaydetti:

"Derneğimizin amacı, ülkemizin termal zenginliklerini yurt içi ve yurt dışında, acentelere, sigorta firmalarına, hastanelere ve fizik tedavi merkezlerine daha iyi tanıtabilmek ve ülkemizde yılın 12 ayı hem istihdamı sağlamak hem de ekonomiye katkıda bulunmak. Aynı zamanda hastalık-tedavi amaçlı seyahat eden turistleri ülkemize çekmek. Dalaman Kapukargın havalimanına 5 dakika mesafede. Yaz kış 28 derece sıcaklığa sahip ve içerisinde 17 mineral barındırıyor. Köyceğiz’deki Sultaniye kaplıcalarında radon elementi bol bulunuyor. Kralların ve sultanların ölümsüzlük iksiri olarak kullandıkları sudur bu. Hem karayolu hem de teknelerle bu kaplıcaya ulaşmak mümkün.”

Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz da dünyanın ve Türkiye'nin birçok yerinde kaplıca bulunduğunu ancak, Dalaman Kapukargın kaplıcasının farklı olduğunu aktardı.

Dalaman'daki kaplıcanın sedef hastalığına doğrudan tedavi imkanı sağladığını vurgulayan Şaşmaz, aynı zamanda kas hastalıkları ve diz ağrılarına da iyi geldiğini belirtti.

Dalaman, Ortaca, Köyceğiz Turistik Otelciler ve Turizm İşletmeleri Birliği (DOKTOB) Başkanı Yücel Okutur da Dalaman'ın, ekonomi ve turizm açısından çok ciddi bir gelişme içinde olduğunu söyledi.

Termal turizmle ilgili Belediye Başkanının ciddi girişimler yaptığını kaydeden Okutur, "Dalaman’da hiç kimsenin bilmediği ve kendi kendine akıp giden bir termal suyumuzu şu anda halkın hizmetine hazırlamış durumda. Termal turizmin hem yurdumuzda hem de yurt dışında tanınarak çok iyi bir noktaya geleceğine inanıyoruz. Biz de her türlü desteği veriyoruz." şeklinde konuştu.

Ankara'dan kaplıcalara gelen iletişim danışmanı Asuman Kübra Baş, "Ankara'da yaşıyorum ve kuru hava nedeniyle cilt problemleriyle başa çıkmaya çalışıyorum. Buraya gelirken peloid çamurun cilde çok iyi geldiğini duydum. Çamuru yüzüme sürüp kuruyana kadar bekletip sildikten sonra gerçekten cilt tonum eşitlendi, kuruluklar gitti. Çamur banyoları ve kaplıcalar çok güzel. Buraya mutlaka tekrar geleceğim. Arkadaşlarıma da tavsiye edeceğim." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.