Muğla'da genç kızın öldürülmesine ilişkin

Muğla'da genç kızın öldürülmesine ilişkin
Duruşma, İstanbul Adli Tıp Kurumundan talep edilen rapor için ertelendi - Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, adliye girişinde kadın cinayetlerini protesto etti

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Ortaca ilçesindeki Dalyan Kanalı'nda cesedi bulunan Cansu Kaya'nın öldürülmesine ilişkin haklarında dava açılan sanıkların yargılanmasına devam edildi.

Fethiye Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya "kasten öldürme", "cinsel istismar" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından yargılanan tutuklu sanıklar Mehmet Poyraz Ç. (18) ve Necati D. (25) katıldı.

Salonda maktulün babası Osman ve ablası Burcu Kaya, tarafların avukatları ile İstanbul, İzmir ve Muğla'daki Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcileri hazır bulundu.

Duruşmada tanık olarak dinlenen İpek Köklü, Necati D'nin kız kardeşiyle çocukluk arkadaşı olduğunu ve sanığı da onun aracılığıyla tanıdığını söyledi.

Olayla ilgili Necati D. ve diğer sanığın gözaltına alındığını internet sitelerindeki haberlerden öğrendiğini anlatan Köklü, "Bir etkinlik için dışarıda olduğum sırada yanımda bir gazeteci ağabey vardı. O, Cansu Kaya'nın bir dönem arkadaşlık ettiği Umut ismindeki kişinin olayı itiraf ettiğini söyledi. Yazışmalarım bundan ibarettir. Bunun dışında başka bir şey hatırlamıyorum" diye konuştu.

Müşteki avukatları, delillere müdahale etme ihtimalleri göz önünde bulundurularak sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istedi.

Sanık avukatlarından Coşkun Demir ise geçen duruşmada İstanbul Adli Tıp Kurumundan istenen raporun gelmemesi nedeniyle tahliye talebinde bulunmadıklarını anlattı.

Davanın esastan uzaklaşarak sürüncemeye girdiğini savunan Demir, "Muğla Adli Tıp Kurumundan verilen skandal rapor nedeniyle müvekkilim 9 aydır tutuklu. Raporda cinsel saldırı suçuna ilişkin hiçbir delil yok. Bu iki insan, delil bulunmamasına rağmen cezaevinde yatıyor" ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluklarının devamına karar vererek, İstanbul Adli Tıp Kurumundan talep edilen raporun beklenmesi için duruşmayı erteledi.

- Duruşma sonrası protesto

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, duruşmanın ardından adliye girişinde kadın cinayetlerini protesto etti.

Maktulün babası Kaya'nın da katıldığı eylemde "Direneceğiz, kadın cinayetlerini durduracağız" yazılı pankart ile cinayete kurban giden kadınların fotoğraflarının bulunduğu dövizler taşıyan grup, bir süre slogan attı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Nilüfer Alakaş, davanın takipçisi olduklarını söyledi.

Alakaş, geçen yıl 303 kadının yaşamını yitirdiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Kadın cinayetlerinin, cinsel saldırıların, kadına yönelik her türlü şiddetin giderek arttığı günümüzde şiddetin derhal durdurulması için mücadele etmek de bir o kadar önemli hale geliyor. Kadın katillerinin, tecavüzcülerinin önünü kapatacak yasalar hala çıkarılamıyor. İyi hal, haksız fiil, aşırı sevgi ve saygın tutum adı altında kadına yönelik suçlarda uygulanan ceza indirimleri kabul edilemez."

Cansu Kaya, geçen yıl 14 Haziran'da kaybolduktan iki gün sonra Dalyan Kanalı'nda ölü bulunmuş, olayla ilgili Mehmet Poyraz Ç. ve Necati D. tutuklanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.