Muğla'da hortum seralara zarar verdi

Muğla'da hortum seralara zarar verdi
Seydikemer ilçesinde meydana gelen hortum nedeniyle bölgedeki birçok sera zarar gördü

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Seydikemer ilçesinde meydana gelen hortum, seralara zarar verdi.

Kumlova Mahallesi'nde etkili olan hortum, 3 plastik serayı yıktı, çok sayıda cam serada da hasara yol açtı. Ağırlıklı olarak domates yetiştirilen seraların yıkılan demirleri, ürünlerin ezilerek zarar görmesine neden oldu.

Kumluova Mahallesi Muhtarı Hilmi Deniz, gazetecilere yaptığı açıklamada, gece saatlerinde çıkan hortumun mahallelerindeki seralara zarar verdiğini söyledi.

Yıkılan seradaki ürünlerin kullanılmaz halde olduğunu dile getiren Deniz, "Ürün olduğu gibi yerle bir olmuş. Birkaç sera da kullanılamaz halde, yeniden yapılması gerekli. Bu insanlar domatesten elde edeceği gelire güvenerek borçlanıp ilaç ve gübre alıyor. Devletimizden yardım bekliyoruz" diye konuştu.

Serası zarar gören Yusuf Korhan ise 3,5 dönüm serasının hortum nedeniyle yıkıldığını ve domateslerinin zarar gördüğünü anlattı.

Durumu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne bildirdiklerini ifade eden Korhan, "Yaklaşık 30 bin lira zararım var. Devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz" dedi.

Kudret Kanber de 3,5 dönümlük serasının, 1.5 dönümünün hortum nedeniyle zarar gördüğünü ifade etti.

Seradan bir kez ürün aldığını aktaran Kanber, yetkililerin yardımını beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.