Muğla'da taş ocağına skeçli tepki

Muğla'da taş ocağına skeçli tepki
Fethiye'de kurulması planlanan taş ocağına tepki amacıyla düzenlenen eylemde yöresel kıyafetlerle skeç yapıldı

MUĞLA (AA) - Fethiye ilçesinde kurulması planlanan taş ocağına tepki amacıyla düzenlenen eylemde yöresel kıyafetlerle skeç yapıldı.

Yeşil Üzümlü Mahallesi Aladağ mevkisine taş ocağı kurulacağını duyan vatandaşlar, Avcı Kulübesi mevkisinde toplandı. Havanın yağışlı olması nedeniyle bazı vatandaşlar kurulan çadırın altında bazıları ise şemsiye ve yağmurluk giyerek eyleme katıldı.

Eyleme destek veren "Arap Dede Orta Oyun Ekibi" de yöresel kıyafetler giyerek yaptıkları skeçle duruma tepki gösterdi.

Açılması planlanan taş ocağını protesto eden vatandaşlar ellerinde, "Doğayı katletme", "Yaşama hakkımızı taşlama", "Taş ocağına hayır", "Sağlıklı yaşam, hakkımız", "Zeytini bitirince daş yirsiniz gari", "Taş ocağınıza incir ağacı dikeceğiz" yazılı dövizler taşıdı. Eyleme, bölgedeki yerleşik yabancılar da destek verdi.

Grup adına açıklama yapan Bora Sarıca, yörenin her yıl festivallerle, şenliklerle yabancılara tanıtıldığını, açılması planlanan taş ocaklarını bölgede istemediklerini söyledi.

Bahçelerin ve meyve ağaçlarının kurumaya terk edilmesine izin vermeyeceklerini ifade eden Sarıca, "Suyumuz toprağımız, temiz havamız bizlerin can yoldaşıdır. Bize daha fazla beton değil sağlıklı yaşam lazım. Bizler her geçen sene kuruyan ağaçlarımıza üzülerek değil yeşeren fidanlarımızın umuduyla yaşamak istiyoruz." dedi.

Eyleme destek veren, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği ve Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ziya Şahin, Türkiye'de doğal bitki ve doğal beslenme adına verilen mücadelenin yapılaşmalarla katledildiğini ileri sürdü.

Orman ve Su İşleri Bakanlığının 3 yıl önce Aladağ mevkisine bal ormanı kurduğunu hatırlatan Şahin, "Bir taraftan maden ocaklarına izin verdi. Bir yandan da Muğla arısı ıslah projesine izin verildi. Bu çelişkinin giderilmesinin yine bakanlıkların görevi olduğunu düşünüyorum. Arıcılar olarak doğal beslenme adına verdiğimiz mücadeleyi Fethiye'de de vereceğiz." şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.