Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatının 7. yılı

Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatının 7. yılı
BBP Genel Başkanı Destici: - "Onun yürüdüğü yoldan, o nasıl yılmadan yorulmadan, bıkmadan, her türlü haksızlığa, yokluğa rağmen yürüdüyse biz de yürüyeceğiz"- "Biz ilk gün ki inançla ve kararlılıkla bu hadisenin takipçisiyiz. Aydınlanana kadar da takipçis

SİVAS (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partilerinin Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun yürüdüğü yoldan, yılmadan yorulmadan, bıkmadan yürüyeceklerini belirtti.

BBP Sivas İl Başkanlığınca Yazıcıoğlu'nun vefatının 7. yılı nedeniyle Sivas Belediyesi Nikah Salonu'nda anma programı düzenledi.

Destici, programda yaptığı konuşmada, Yazıcıoğlu'nun doğru, dürüst ve merhametli bir insan, tertemiz bir Müslüman olduğunu belirterek, onun şehitlik mertebesini kazandığını ifade etti. Yazıcıoğlu ile dava arkadaşlığı yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Destici, "Onu diğer siyasetçilerden ayıran özelliği bir dava ve gönül adamı olmasıydı. O hep ileriye baktı ve ne doğruysa inanarak onun yanında durdu. Neyi yanlış gördüyse onun da karşısında durdu. Hayatı ve siyaseti boyunca da böyle yaşadı." diye konuştu.

Yazıcıoğlu'nun hayatını iyi anlamak ve öğrenmek gerektiğini dile getiren Destici, "Onun yürüdüğü yoldan, o nasıl yılmadan yorulmadan, bıkmadan, her türlü haksızlığa, yokluğa rağmen yürüdüyse biz de yürüyeceğiz. Onun gibi Hakk'a dayanarak yolumuza devam edeceğiz." dedi.

- "Güvenlik boyutuyla doğru bir mücadele yapılıyor"

Türkiye'de yürütülen terörle mücadele çalışmalarına da değinen Destici, "Türkiye'nin Irak, Suriye olmasına müsade etmeyeceğiz, bu memleketi bölemeyecekler. Güvenlik boyutuyla doğru bir mücadele yapılıyor. Biz de sonuna kadar destekliyoruz. Şu anda terörle mücadele kapsamında, Yüksekova'da, Nusaybin'de, Sur'da, Cizre'deki, o bölgedeki tüm operasyonları destekliyoruz. Geçmişi de karıştırmıyorum. Yeter ki bitirin. Terörle ancak mücadele olur, müzakere olmaz." değerlendirmesinde bulundu.

Destici, Yazıcıoğlu'nun yaşamını yitirdiği helikopter kazasıyla ilgili davaların devam ettiğini de hatırlatarak, "Biz ilk gün ki inançla ve kararlılıkla bu hadisenin takipçisiyiz. Aydınlanana kadar da takipçisi olacağız." ifadesini kullandı.

Programa Muhsin Yazıcıoğlu'nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu, helikopter kazasında yaşamını yitiren Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı, Murat Çetinkaya ve gazeteci İsmail Güneş'in aileleriyle vatandaşlar katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.