Muhtar maaşlarının bin 300 liraya yükseltilmesi

Muhtar maaşlarının bin 300 liraya yükseltilmesi
Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Akdeniz: "Son yıllarda muhtarın özlük haklarına yönelik iyileştirme bu zamla birlikte devam etmiştir. Emeği geçenlerden Allah razı olsun"

ORDU (AA) - Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, muhtar ödeneklerine yönelik düzenlemeye ilişkin, "Son yıllarda muhtarın özlük haklarına yönelik iyileştirme bu zamla birlikte devam etmiştir. Emeği geçenlerden Allah razı olsun" dedi.

Akdeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçimdeki vaadi üzerine iki hafta önce TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçen muhtar ödeneklerine yönelik düzenlemenin, geçen hafta TBMM Genel Kurulu'ndan da geçtiğini ve yasalaştığını belirtti.

Muhtar ödeneklerinin 940 liradan bin 300 liraya çıkarıldığını ifade eden Akdeniz, "Dolayısıyla bu artışla muhtarların maaşına 360 lira zam yapılmış oldu. Bu hususta başta Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve parlamentoda oy kullanan tüm milletvekillerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Akdeniz, yapılan zam ve verilen sözlerin yerine getirilmesinin muhtar camiasında sevinçle karşılandığına işaret ederek, "Bu durum muhtarlarımızın yüreğine biraz olsun su serpmiştir. Son yıllarda muhtarın özlük haklarına yönelik iyileştirme bu zamla birlikte devam etmiştir. Emeği geçenlerden Allah razı olsun" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'de yaklaşık 50 bin mahalle ve köy muhtarının bu ödenekten faydalanacaklarını kaydeden Akdeniz, "Önümüzdeki ay itibarıyla muhtarlarımız maaşlarını zamlı olarak almış olacaklar. Hayırlı olsun" ifadesini kullandı.

Akdeniz, yapılan 360 liralık artışın muhtarlara verilen önemi bir kez daha ortaya koyduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Yerel yönetimlerin alt birimi olan muhtarlar, hükümetimiz tarafından desteklenmekte. Dolayısıyla bunun parlamentoda da destek görmesi, Sayın Başbakanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından da destek görmesi bizleri çok memnun etmektedir. İnşallah muhtarlarımızın özlük hakları önümüzdeki yıllarda daha iyileştirilecek. Biz buna yürekten inanıyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.