MÜLTECİ KADINLARA ÜCRETSİZ ÇİNİ KURSLARI

MÜLTECİ KADINLARA ÜCRETSİZ ÇİNİ KURSLARI
İŞKUR, Kızılay Toplum Merkezleri, Kadem ve Karatay Halk Eğitim Merkezi’nin işbirliğiyle mülteci kadınlara yönelik çini kursunun istişare toplantısı Karatay Zemburi Kurs Merkezinde gerçekleştirildi.

Çini kurslarına çeşitli milletlerden iç savaş gibi sıkıntılarla Türkiye’ye gelen kadınlar yoğun ilgi gösteriyor. Kızılay Konya Toplum Merkezi yararlanıcısı olan Irak, Filistin, Etiyopya, Sudan ve Suriyeli kadınların katıldığı kurslar haftanın dört günü faaliyet gösteriyor. Kursların istihdama ve kadın iş gücüne katkı sağlaması bekleniyor

KONES Başkanı Şerife Yıldırım, mülteci kadınlara çini eğitmenliği görevini severek yaptığını ve böyle bir çalışma içinde olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyerek, “ Haftanın dört günü, pazartesi, salı, perşembe, cuma eğitim veriyoruz. Sınıflarımız 18 kişilik ve kursiyerlerimize kurs binasında ücretsiz kreş imkânı sunuyoruz. Kurslarımız 2 Temmuz-14 Eylül tarihleri arasında devam edecek. Buradaki insanlar çeşitli mağduriyetler sonucunda buraya geldiler ve onlara kucak açmamız gerekiyor. Hem istihdama katkı sağlamak hem de kadın iş gücünün artmasını sağlamak için bu kursları gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Toplantıda konuşan İŞKUR Konya İl Müdürü Emrah Keleş,  kadın sağlıklı, huzurlu, bilgili ve eğitimli bir neslin yetişmesinde en önemli kişidir diyerek şöyle konuştu, “ Kadınlarımız çalışma yaşamına girerken ve çalışma yaşamı içinde çeşitli engellerle karşılaşabilmektedir. Bu sorunları en aza indirmek için gerek bakanlığımız gerekse de kurumumuz kadınların işgücü piyasasına iş arayan veya işveren olarak girmesini kolaylaştıracak çalışmalara hız vermiş, stratejiler geliştirmiştir.”

KADINLAR İŞ PİYASASINDA YER ALMALI

2018 yılı haziran sonu itibariyle 71 girişimcilik kursuna 722 kadın katılmış ve kendi iş yerlerini açmak için ilk adımı atmıştır ifadelerini kullanan Keleş şunları söyledi; “ İşin işbaşında öğretilmesini ve kişilerin işbaşında deneyim kazanarak işgücü piyasasında yer almalarını sağlayan işbaşı eğitim programı kapsamında 789 programdan 1461 kadın faydalanırken makine nakışçısından, çini işlemeciliğine kadar çok çeşitli mesleklerde açılan 44 mesleki eğitim kursundan ise 795 kadın faydalanmıştır. İŞKUR olarak kadın istihdamı ve kadın girişimciliği için üzerimize düşen görevi yapıyoruz ve daha fazlasını yapmaya da hazırız. Kadınlarımızı meslek edindirme kurslarımıza bekliyoruz.”  

Toplantıya, İŞKUR Konya İl Müdürü Emrah Keleş, Kızılay Konya Toplum Merkezi Yöneticisi Merve Renan Türkkulu, KONES Başkanı Şerife Yıldırım, KADEM Sekreteri Gülseren Gültekin, KADEM Yürütme Kurulu Üyeleri Fatma Arslan ve Şeyma Akın,Karatay Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcıları Yahya Yıldız ve Hatice Kınacı katıldı.

Haber: Ebrar Küçükakın

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.