Münir Özkul Ortaokulu'nda Karne Sevinci

Münir Özkul Ortaokulu'nda Karne Sevinci
Sanatçı Münir Özkul'un adının verildiği Cihangir Münir Özkul Ortaokulu'nda Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan ve sanatçının eşi Umman Özkul, yarıyıl tatiline giren öğrencilere karne dağıttı

İSTANBUL (AA) - Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden sanatçı Münir Özkul'un adının verildiği Cihangir Münir Özkul Ortaokulu'nda da karne sevinci yaşandı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Münir Özkul'un eşi Umman Özkul, okulda düzenlenen törende, öğrencilere karnelerini dağıttı.

Okulda öğrencilerle birlikte sıraya oturan Demircan, yaptığı açıklamada, çocukların bir ülkenin geleceği olduğunu söyledi.

Çocukların eğitim ve öğretimlerinin kendileri için çok kıymetli olduğunu belirten Demircan, şöyle konuştu:

"Bir yılın daha ortasına geldik. Başarılarıyla gururlanıyoruz. Karnelerini okulumuzdaki yavrularımıza dağıttık. 15 gün boyunca iyi bir tatil yapsınlar. Dersten uzak olsunlar. Kendilerini dinlendirsinler. Yoğun döneme başladıklarında ise o yoğun dönemin hakkını da versinler diyorum. Bu okulda Münir Özkul'un ismini 5-6 yıldır da yaşatıyoruz. Kendisi bir Cihangirli'ydi. İnşallah onun ruhu buradaki çocuklara ilham kaynağı olur. Bu okul içerisinde gelecekte büyük sanatçı olacak insanlar da, onun izinden giderek o hedeflere varmış olur. İsimlerin bu tür mekanlarda yaşatılmasının kıymetli olduğunu düşünüyorum. Çocuk, duygusal bir bağ kurabilir. Onun yerine geçmeyi düşünebilir. Bu ona bir yakınlık hissettirebilir. Bugün, Münir Özkul’un eşiyle birlikte okula geldik. Bundan sonra inşallah etkinliklere, Özkul'un eşi ve ailesi katılarak ilham olursa o da bizim için ayrı bir mutluluk kaynağı olur."

Münir Özkul’un eşi Umman Özkul da öğrencilere başarılar dilediğini söyledi.

Okulda güzel bir tiyatro grubunun olmasını ve tiyatro çalışmalarına da hız verilmesini istediğini ifade eden Özkul, "Münir'in adını taşıyan bu okulda zaman içerisinde daha güzel etkinlikler oluştururuz. Ben şu anda Münir'i yaşıyor kabul ediyorum, kalbimde. Ondan minicik bir esinti getirebildiysem bu okula ne mutlu. Münirciğimin hatırı için her daim her yerdeyim." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.