MUSA ARAT SESSİZLİĞİNİ BOZDU

MUSA ARAT SESSİZLİĞİNİ BOZDU
AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde verilen mücadeleyi hatırlamak, şehitleri anmak üzere tüm Konyalıları, Mevlana Meydanı'nda düzenlenecek etkinliğe davet etti.

Arat, İl Yönetim Kurulu üyelerinin de katılımıyla bir otelde basın toplantısı düzenleyerek, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı dolayısıyla yapılacak etkinliklere ilişkin bilgi verdi. AK Parti teşkilatlarının 15 Temmuz'un yıl dönümü dolayısıyla ciddi bir hazırlık içerisinde olduğunu dile getiren Arat, "Biz de AK Parti Genel Merkezimin hazırladığı program çerçevesinde 15 Temmuz'u anacak, Mevlana Meydanı'nda 1 günlük nöbet tutacağız." ifadesini kullandı. Arat, AK Parti Konya İl Başkanlığı olarak bugün yapıcakları son kontrollerle 15 Temmuz'un yıl dönümüne ilişkin hazırlıkları tamamlayacaklarını belirterek, şunları kaydetti: "Konya halkını, bütün siyasi partileri, dernekleri, vakıfları, sivil toplum kuruluşlarını 15 Temmuz'u anma adına Mevlana Meydanı'na davet ediyorum. İnanıyorum ki Konya yine 15 Temmuz 2017 gecesinde Mevlana Meydanı'nı tıklım tıklım dolduracak ve 1 yıl öncesine yakışır şekilde o geceyi sabah namazıyla beraber tamamlamış olacağız." Programın ev sahipliğini Konya Valiliğinin üstlendiğini ancak ellerinden geldiğince Valilik ekiplerine destek çalışmaları yürüteceklerini belirten Arat, anma etkinliklerine ilişkin şu bilgileri paylaştı: "Programlar hem Konya'da hem de tüm Türkiye'de yarın şehitlik ziyaretiyle başlayacak. Özellikle İstanbul ve Ankara merkezli, kalkışmanın en şiddetli olduğu iki ilde, 4 gün boyunca kesintisiz programlar devam edecek. Konya'da 11 Temmuz'da şehitlik ziyareti ve ardından mevlid programıyla başlayan süreçte Valiliğimiz 14 Temmuz Cuma günü şehit ailelerine, gazilere ve yakınlarına bir yemek tertip edecek."

Mektup olayı

 

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arat, bir gazetecinin, "Size ve yönetiminize karşı suçlayıcı ifadeler içeren, birçok basın mensubuna da postalanan mektup ve bu mektubu hazırlayan kişiye ilişkin ne düşünüyor sunuz?" şeklindeki sorusuna şu karşılığı verdi:

"Mektup konusunu biz takip ediyoruz. Kimin gönderdiğini de öğrendik. Bir şahıs, Ankara Emek Postanesinden, kardeşinin ismini kullanarak, 999 noktaya bizimle ilgili suçlayıcı iddiaların yer aldığı mektupları postalamış. Olayla ilgili araştırmalarımızı yaptık ve savcılığımız çalışıyor. Gerek mektubu tertip eden, gönderen, gerekse onu kullananlar biliniyor. Muhtemelen yakın bir zamanda iddiaların sahibi olan, yakın ailesinde FETÖ'den dolayı görevinden uzaklaştırılanların olduğu bir kişi bu konuda tetikçilik yapmış gibi görünüyor. Bununla ilgili hukuki anlamda mücadelemizi başlattık. Bunun, açıkça partimize operasyon amacı taşıyan bir mektup olduğunu görüyoruz. Konya'nın siyasi geleceğini şekillendirme çabası içinde olanların perdenin arkasında olduğu, ama hepimizin de yakından tanıdığı bir tetikçinin, isimsiz, namertçe yazılmış FETÖ taktiği bir çabadır bu."

Arat, bir başka gazetecinin "Yeni dönemde tekrar aday olacak mısınız?" sorusu üzerine ise şunları söyledi:

"Ülkemizin geçtiği bugünleri dikkate alarak birilerinin beklentisi doğrultusunda meydanı boş bırakmaya niyetimiz olmadı, olmayacak. Cumhurbaşkanımızın durduğu noktada, onun çalışmalarını kolaylaştırma adına bu zamana kadar her şeyi yaptık, bundan sonra da her şeyi yapacağız. Bi̇ri̇leri̇ni̇n ekmeğine yağ sürmeyeceğiz."

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.