MÜSİAD'da KTO Karatay konuşuldu

MÜSİAD'da KTO Karatay konuşuldu
1251. Konferans’ta 1251 Yılında Kurulan Karatay Medresesi (Üniversitesi) konuşuldu

MÜSİAD Konya Şubesi tarafından mutat olarak düzenlenen toplantıların 1251’incisinde, 1251 yılında kurulan Karatay Medresesi’nin devamı olarak eğitim ve öğretime devam eden KTO–Karatay Üniversitesi konuşuldu. Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ile KTO–Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Üniversite’nin akademik ve idari bakımdan geldiği nokta ve üniversite sanayi işbirliğine yaklaşımları hakkında MÜSİAD Konya ve Genç MÜSİAD üyelerini bilgilendirdi.

            Çok sayıda MÜSİAD ve Genç MÜSİAD üyesinin katıldığı konferansın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, “Kurulduğu günden bugüne ciddi bir gelişme yakalayan KTO-Karatay Üniversitesi, her geçen yıl büyümesini sürdürmüştür. 1251 yılında kurulan Karatay Medresesi’nin devamı olarak eğitim ve öğretim hayatına devam eden Üniversitemiz, kentimiz ve ülkemiz için oldukça önemli bir değere sahiptir. Üniversitenin kuruluşundan bugün ki haline gelinceye kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

musiad-(2)-001.jpg

            Başkan Okka’nın ardından sözü alan Konya Ticaret Odası Başkanı–Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Öztürk ise, “MÜSİAD Konya, her zaman şehrimize, ülkemize ve tüm İslam âlemine ciddi katkıları olan, birçok fikrin merkezini teşkil eden bir yapı olmuştur, hatta zamanında KTO-Karatay Üniversitemizin kurulması fikrinin de tartışıldığı yer burasıdır.  Üniversitemizin kurulmasında, başta kurucu Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

            “Konya, Anadolu Türk tarihi içerisinde büyük önem ve değere sahip müstesna bir şehirdir. Dünyanın her yerinden İslam âlimleri ve bilim adamları, 13. yüzyılda Konya’da teşkilatlanan ve dönemin güçlü devletleri arasına giren Anadolu Selçuklu’da toplanarak Konya’yı ilim başkenti haline getirmişlerdir. Konya aynı zamanda, tarihinde üniversiteler şehri olarak bilinmektedir. 1901 yılı itibariyle İstanbul’da 217 Medrese bulunurken, aynı dönemde Konya’da bugünkü fakülte niteliğinde 570 Medrese bulunmaktaydı. Kuruluşundan, 1. Dünya Savaşı nedeniyle kapandığı 1914 yılına kadar tam 663 yıl eğitim veren, Selçuklu ve Osmanlı döneminin sayılı Medreseleri arasında yer alan Karatay Medresesi’nin 95 yıl sonra eğitime başlaması şehrimizin kültürel zenginliğini gün yüzüne çıkarmıştır.

            Her geçen yıl öğrenci sayısı artan KTO-Karatay Üniversitesi’nde hedefimiz öncelikle Türkiye’de, gelecekte ise dünyada en iyi üniversiteler arasına girmek. Üniversitemizin yönetimi, dünyaya hükmeden bir tarihin izlerini taşıyan Medrese’yi dünyaya ışık tutacak ilmin ve fikrin yayılacağı bir Üniversiteye dönüştürerek büyük bir sorumluluğu üzerine almıştır. Bu tarihi sorumluluk ile üniversitemizin her geçen yıl başarılarını artırmak için var gücümüzle çalışmaktayız” diye konuştu.

musiad.jpg         

  KTO–Karatay Üniversite Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade de Üniversite’nin geldiği nokta, akademik, idari durumu ve hazırlanan projelerle ile ilgili bilgiler verdi. Sade, “Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına sunduğumuz Akıllı Teknolojiler Merkezi projesinde ciddi mesafe aldık. Türkiye’de sadece birkaç tane Teknik üniversitede olan programda ana sektör olarak tarım makinalarını değerlendireceğiz. Biliyorsunuz ki Konya, tarım makinaları üssü konumundadır. Akıllı Teknolojiler Merkezimizde, üretilen tarım makinaları akıllı dönüşüme çevrilecek. Bu sayede Konya, tarım alanında büyük bir dönüşüme imza atmış olacak” dedi.

             Konferansın sonunda MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ve KTO–Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade’ye hediye takdim etti.

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.