Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu

Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu
Musul'da DEAŞ'ın düzenlediği saldırı sonucu 3 asker öldü, 4 asker yaralandı

MUSUL (AA) - Irak'ın Musul kentinde terör örgütü DEAŞ'ın düzenlediği saldırı sonucu 3 askerin öldüğü 4 askerin yaralandığı bildirildi.

Tuğgeneral Şakir Abdulvahhab, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 50 kadar teröristin 16. Tümene yönelik düzenlediği saldırıda Irak ordusundan biri yüzbaşı 3 askerin yaşamını yitirdiğini, 4 askerin yaralandığını belirtti.

Ordu güçlerinin saldırıya ateşle karşılık vererek 6 DEAŞ militanını etkisiz hale getirdiğini ifade eden Abdulvahhab, örgüte ait 3 aracın da imha edildiğini aktardı.

16'ncı Tümen Musul'un kuzeyinde Ninova Muhafızları ile koordineli olarak Musul'un kurtarılması operasyonunda yer alıyor.

- DEAŞ'tan Dicle Nehri'ne yüzen köprü inşası

Irak Savunma Bakanlığı yetkililerinden Yahya Kasım, DEAŞ'ın, kentin iki yakasını birbirine bağlayan ve uluslararası koalisyon güçlerine bağlı uçakların daha önce yıktığı demir köprünün yakınına yüzen bir köprü inşaatı için Dicle Nehrinin kıyısına malzeme taşıdığını söyledi.

Söz konusu malzemelerin oraya Musul'un iki yakası arasında geçişleri yüzen köprü ile sağlamak için götürüldüğünü aktaran Kasım, ordu güçlerinin DEAŞ'ın bu çerçevede yaptığı çalışmaları takip ettiğini belirtti.

Kasım, örgütün yapacağı köprüyü patlayıcı ve teröristlerin geçişi için kullanması durumunda uluslararası koalisyon güçlerinden köprüyü hedef alarak kullanılamaz hale getirmesi için talepte bulunulacağını kaydetti.

Öte yandan, Terörle Mücadele Birimi'nden Yüzbaşı Mustafa Cabir el-Babili, Irak Silahlı Kuvvetleri'nin Musul'un doğusundaki kurtarılan bölgelere sızmaya çalışan biri kadın 8 DEAŞ militanını gözaltına aldığını ifade etti.

Babili, militanların ifadelerinde, sivillere ve emniyet güçlerine yönelik terör eylemleri düzenleme hazırlığında olduklarını itiraf ettiklerini aktardı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.