Myanmar'da tekne alabora oldu: 19 ölü

Myanmar'da tekne alabora oldu: 19 ölü
YANGON (AA) - Myanmar'ın batısındaki Arakan (Rakhine) eyaletinde teknenin alabora olması sonucu 19 Kaman Müslümanı öldü.Emniyet yetkilisi Aye Khin Maung,...

YANGON (AA) - Myanmar'ın batısındaki Arakan (Rakhine) eyaletinde teknenin alabora olması sonucu 19 Kaman Müslümanı öldü.

Emniyet yetkilisi Aye Khin Maung, eyalet başkenti Sittwe'ye yasadışı yolcu taşırken alabora olan tekneden 19 kişinin kurtulduğunu, 12'sinin ise halen kayıp olduğunu belirtti.

Buna karşın Thae Chaung kampında kalan Kaman Müslümanlarından Hla Win ise teknede açıklandığı gibi 49 değil 75 kişinin bulunduğunu ve 22 cesetin çıkarıldığını söyledi.

Teknede Myanmar tarafından vatandaş kabul edilmeyen Rohingya ve Kaman Müslümanlarının bulunduğunu ifade eden Hla, ölenlerin büyük bir çoğunluğunun hastane yolunda hayatını kaybettiğini dile getirdi.

Yaralıların hastaneye götürülmesinin geciktirildiğini savunan Hla, "Eğer bize yardımcı olsalardı, hayatını kaybedenlerin çoğu kurtarılabilirdi" dedi.

Arakan'daki Müslümanlar, özellikle 2012'den itibaren güvenlik güçleri ve Budist grupların saldırılarına uğramış ve yerlerinden edilmişti. Arakandaki Müslümanlar, vatandaşlık haklarından mahrum edilerek Bangladeş ve diğer ülkelere gönderilmeye çalışılıyor.

Yüz binlerce Rohingya Müslümanı tehlikeli yolculuklara katlanarak Bangladeş, Tayland ve diğer bölge ülkelerine sığındı. Bazıları ise deniz ya da nehir yolculuğu sırasında boğularak can verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.