Myanmar'daki deprem

Myanmar'daki deprem
Depremde can ya da mal kaybı olmadı

YANGON (AA) - Myanmar'ın kuzeydoğusunda meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremin can ya da mal kaybına yol açmadığı bildirildi.

Yetkililer, dağlık ve ormanlık alanda meydana gelen depremde ölen ya da yaralanan olmadığını açıkladı.

Ülke genelinde ve komşu ülkelerde hissedilen deprem, halk arasında paniğe neden oldu.

Ülkenin en büyük kenti olan Yangon'da halk panikle sokağa fırlarken görgü tanıkları, sarsıntının yaklaşık bir dakika sürdüğünü söyledi.

Depremin merkezine yakın Monywa kentinde yaşayan 23 yaşındaki Ko Hein Linn Htet, depremde yıkılan bina olmadığını, ancak bazı evlerin duvarlarında çatlaklar meydana geldiğini ifade etti.

- Prens William ve eşi Kate depremi hissedenler arasında

Deprem, Bangladeş ve Hindistan'da da hissedildi.

Resmi ziyaret için Hindistan'ın doğusundaki Assam eyaletinde bulunan İngiltere tahtının ikinci sıradaki varisi Cambridge Dükü William ile eşi Kate'in de depremi hissettiği belirtildi.

İngiltere'nin Yeni Delhi Yüksek Komiserliği'nden Scott Furssedonn-Wood, Kaziranga Ulusal Parkı'ndaki bir orman evinde kalan Cambridge dükü ve düşesinin depremi güçlü bir şekilde hissettiğini ancak durumlarını iyi olduğunu söyledi. Prens William ve eşinin, yarın Bhutan'a geçmek üzere bölgeden ayrılması bekleniyor.

Sarsıntı sonucu Assam'daki bir enerji santralinin devre dışı kaldığı ve çok sayıda eve elektrik verilemediği kaydedildi.

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, ülkenin en büyük ikinci kenti Mandalay'a 220 kilometre uzaklıkta meydana gelen depremin 134 kilometre derinlikte kaydedildiğini açıklamıştı.

Ocak ayında Myanmar'ın kuzeydoğusunda meydana gelen 6,7 büyüklüğündeki depremde 8 kişi yaşamını yitirmiş, 2 binden fazla ev hasar görmüştü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.