Myk Başkanı Hariri Londra'da

Myk Başkanı Hariri Londra'da
İngiltere'nin Ortadoğu'dan Sorumlu Devlet Bakanı Burt, MYK Başkanı Hariri ile görüştü

LONDRA (AA) - İngiltere'nin Ortadoğu'dan Sorumlu Devlet Bakanı Alistair Burt, Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesinin (MYK) Başkanı Nasır Hariri ile bir araya geldi.

İngiliz Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Burt ile Hariri bugün Londra'da görüştü.

Görüşmeyle ilgili açıklamada bulunan Burt, İngiltere'nin "Suriye'deki trajediye yönelik girişimlerde başı çekmeyi sürdürdüğünü", bu kapsamda yaklaşık 2,5 milyar sterlinlik insani yardım taahhüdünde bulunduğunu belirtti.

"Gerilimi düşürme sözlerine karşın rejim ve destekçilerinin Guta ve İdlib başta olmak üzere muhaliflerin bulunduğu bölgeleri bombalamayı sürdürmesinden kaygılıyım." ifadesini kullanan Burt, şunları kaydetti:

"Rejimin saldırılarında son haftalarda yüzlerce sivil öldü, binlercesi evinden oldu, hastaneler ve diğer sivil altyapı tesisleri tahrip edildi. Bu saldırılar durmalı. 400 binden fazla insanın öldüğü yaklaşık 7 yıllık çatışmadan sonra, bunun körüklediği bölgesel istikrarsızlığı ve insani acıları ancak siyasi bir çözümün sona erdirebileceği çok açık."

İngiltere'nin uluslararası ortakları ile Birleşmiş Milletler aracılığındaki Cenevre müzakerelerini desteklediğini belirten Burt, bu sürecin, kalıcı siyasi çözüme ulaşılması için en iyi yol olduğunu vurguladı.

Hariri liderliğindeki Suriye muhalefetinin Cenevre müzakerelerinin son turundaki çabalarını öven Burt, Suriye rejimini de müzakerelerde yapıcı şekilde yer almaya ve doğrudan görüşmeleri kabul etmeye çağırdı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.