Nallıhan İlçesinde Turizm Çalışmaları

Nallıhan İlçesinde Turizm Çalışmaları
ANKARA (AA) - Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş, ilçenin tarihi değerini, çevre güzelliği ile inanç turizmine yönelik mekanlarının tanıtımına...

ANKARA (AA) - Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş, ilçenin tarihi değerini, çevre güzelliği ile inanç turizmine yönelik mekanlarının tanıtımına ağırlık verdiklerini belirtti.

Öntaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başkentin 165 kilometre batısında ve tarihi İpek yolu üzerinde bulunan Nallıhan ilçesinin Hanları hamamları ve çevresinde barındırdığı doğal güzellikleriyle dikkat çektiğini söyledi.

İlçe sınırlarında inanç turizmi açısında önemli şahsiyetlerin de bulunduğuna değinen Öntaş, şunları kaydetti:

"İlçemizde, Yunus Emre'nin Hocası, Tabduk Emre'nin kabri Emrem Sultan Mahallesinde bulunmaktadır. Burada her yıl anma ve pilav günü düzenlenmektedir. Ayrıca, bilindiği gibi Davutoğlan Mahallesi yakınlarında bulunan kuş cennetinde oldukça ilgi gören yerlerin başında gelmektedir.

Ayrıca, Çayırhan mahallemizde, kayıp şehir Juliopolis antik kenti, yapılan kazıların ardından burada olduğu tespit edildi ve binlerce yıllık medeniyetin ayak izleri burada ortaya çıktı. Nallıhan ilçemizin kuruluşu da çok eskilere dayanıyor. Çayırhan'ın çevresinde bulunan doğal güzellikler görsellikleri ile de ilgi çekiyor. Bu güzelliklerin tanıtımı yönünde belediye olarak çok ciddi çalışma içindeyiz. Çarşı içinde bulunan dükkanlar komple restore edilirken, çarşımız ayrı bir güzelliğe büründü. İlçe merkezinde bulunan ve 1594 yılında yapılan Kocahan da başlı başına bir tarihi değer."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.